Εύα Καϊλή: Ο δικηγόρος της αποκαλύπτει: «Μπορεί να μιλήσει, αλλά όχι να δει τον Τζόρτζι»

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκεται πλέον η Εύα Καϊλή, η οποία βγήκε με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, έπειτα από τέσσερις μήνες κράτησης. Ο Βέλγος συνήγορος της πρώην αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου, Σβεν Μαρί μιλάει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ και τη Μαρία Αρώνη για την επόμενη «μάχη» της Εύας Καϊλή.

«Είχα τη χαρά να ακούσω ότι η Εύα Καϊλή

αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν σπίτι. Μόλις έλαβε έναν νέο αριθμό τηλεφώνου και είχαμε μια σύντομη συνομιλία για να δω πώς πήγαιναν τα πράγματα. Την πήρα τηλέφωνο το Σάββατο. Χάρηκα που κατάλαβα ότι ήταν ευτυχισμένη, σε κάθε περίπτωση που βρήκε το παιδί της», ήταν τα πρώτα λόγια του δικηγόρου της.

Στη συνέχεια, ο Σβεν Μαρί εξήγησε τι ακριβώς επιτρέπεται σε αυτή τη φάση στην Εύα Καϊλή: «Η κ. Καϊλή δεν μπορεί να βγει προς το παρόν από το σπίτι της. Πρόκειται για 24ωρη κράτηση στο σπίτι της. Δεν είναι σαν την ηλεκτρονική επιτήρηση, ως μέρος της εκτέλεσης της ποινής, όταν είσαι ήδη καταδικασμένος. Γιατί υπάρχουν και άλλοι κανόνες, αλλά εδώ είναι ο κατ’ οίκον περιορισμός».

Όσον αφορά στην εκπλήρωση των αναγκών της, αφού δεν μπορεί να βγει από το σπίτι, ο ίδιος ανέφερε: «Είναι ένας μπαμπάς που είναι εκεί, έχει μέλη της οικογένειάς της που είναι εκεί, υπάρχει κάποιος που τη βοηθά ώστε να γίνονται τα ψώνια ή να βγαίνει το μωρό έξω».

Παράλληλα, ο δικηγόρος ρωτήθηκε, αν η Εύα Καϊλή μπορεί να έχει επαφή με τον πατέρα της κόρης της, Φραντζέσκο Τζόρτζι: «Δεν υπάρχει απαγόρευση να δει τον Τζιόρτζι αλλά μου φαίνεται δύσκολο να βλέπονται, αφού είναι και αυτός υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, οπότε δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι του. Μπορούν να έχουν επαφή τηλεφωνικά αλλά όχι να βλέπει ο ένας τον άλλον με φυσική παρουσία».

Σχετικά με τα επόμενα βήματα, ο Σβεν Μαρί, ξεκαθάρισε: «Η έρευνα θα συνεχιστεί. Εντός 2 μηνών η κυρία Καϊλή θα επιστρέψει στην αίθουσα του Προδικαστικού συμβουλίου για να δουν αν το ηλεκτρονικό βραχιόλι θα συνεχιστεί για ακόμα δύο μήνες ή όχι. Μέσα στην αίθουσα μπορούμε να ζητήσουμε να αφαιρεθεί το βραχιόλι και να υπάρξουν όροι αποδέσμευσης».

Διαβάστε ακόμα:

 Λευτέρης Πανταζής: «Αγάπησα πολύ την Άντζελα, όταν χωρίσαμε έχασα κιλά»

 Αλέξης Γεωργούλης: «Βόμβα»! Υπέβαλε την παραίτησή του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

 Στέλιος Ρόκκος: Η εξομολόγηση για την περιπέτεια της υγείας του – «Είναι σαν να μην έγινε ποτέ»

Keywords
Τυχαία Θέματα