Έτσι εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και αποκτά βελούδινη επιδερμίδα η Kim Kardashian

Όταν η Kim Kardashian ετοιμάζεται για μια red carpet εμφάνιση μπορεί να χρειαστεί 3 ολόκληρες ώρες για να ετοιμαστεί κι αυτό γιατί κάθε βήμα που ακολουθεί στην προετοιμασία της είναι πολύ συγκεκριμένο.

1. Πάντοτε ξεκινά από το μακιγιάζ και μόνο όταν αυτό ολοκληρωθεί συνεχίζει στα μαλλιά. Πριν ξεκινήσει τη διαδικασία του

μακιγιάζ προτιμά αντί για κάποιο primer να χρησιμοποιεί μια ελαφριά ενυδατική κρέμα την οποία απλώνει στο πρόσωπο, το λαιμό και το μπούστο και αφήνει να περάσουν λίγα λεπτά πριν απλώσει τη βάση. «Η ενυδατική κρέμα (συνήθως χρησιμοποιεί την Ultra Facial Cream της Kiehl’s) βοηθά τη βάση να απλωθεί καλύτερα, ενώ το primer δημιουργεί ένα φράγμα ανάμεσα στην επιδερμίδα και το make up», λέει ο Dedivanovic μιλώντας στο Haarper’s Bazaar.

2. Απλώνει τη βάση παντού. Όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στον λαιμό, τα αυτιά, το μπούστο, κι αυτό για να δημιουργήσει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο σε όλο το πάνω μέρος του σώματος που αποκαλύπτεται από το φόρεμα. «Ακόμα και στα αυτιά πρέπει να μπαίνει μικρή ποσότητα βάσης, διαφορετικά θα φαίνονται κόκκινα στις φωτογραφίες», συμβουλεύει ο make up artist της Kim.

3. Για να πετύχει τέλειο σχήμα και απόχρωση στα φρύδια της, ο Dedivanovic χρησιμοποιεί την τεχνική ombre. Τονίζει τις εξωτερικές γωνίες των φρυδιών με το προϊόν Anastasia Brow Wiz σε απόχρωση medium brow, συνεχίζοντας προς τα μέσα με την πιο ανοιχτή απόχρωση Light Brown. Όπως λέει «Αυτό έχει ένα πιο γλυκό και διακριτικό αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα δεν βαραίνει τα φρύδια με κίνδυνο να δείξει η έκφρασή της πιο σκληρή».

4. Για να δημιουργήσει βάθος στο βλέμμα χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό από κρεμώδεις σκιές (που απλώνονται πάντα πρώτες) με σκιές σε σκόνη, που απλώνει στη συνέχεια για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στο βλέμμα. Ούτε στα μάτια χρησιμοποιεί primer, καθώς οι κρεμώδεις σκιές που μπαίνουν πρώτες ενισχύουν τη σταθερότητα των σκιών σε σκόνη που χρησιμοποιεί στη συνέχεια.

5. Για να επιτύχει ένα έντονο και σταθερό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιεί eye liner επενδύει σε τρία διαφορετικά! Ένας συνδυασμός που προτιμά συχνά είναι το Mac Eye Kohl που χρησιμοποιεί στις βάσεις των βλεφαρίδων, το Mac Liquid Liner με το οποίο «ανασηκώνει» ελαφρά την εξωτερική γωνία του άνω βλεφάρου, τελειώνοντας με το Anastasia Waterproof Creme Colorme Color!

6. Για να εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους ο make up artist της Kim χρησιμοποιεί την τεχνική του baking. Aρχικά απλώνει μια πλούσια στρώση concealer κάτω από τα μάτια, σε ένα ανάποδο τρίγωνο (φαντάσου του έτσι οπτικά) που «σβήνει» με πινέλο εσωτερικά προς τα πλάγια της μύτης και εξωτερικά προς τις γωνίες των ζυγωματικών. Στη συνέχεια κάνει προσεκτικό blend μέχρι το concealer να δέσει τελείως με τη βάση που έχει χρησιμοποιηθεί στο υπόλοιπο πρόσωπο. Τέλος με ένα σπόγκο μακιγιάζ βάζει loose πούδρα πάνω από το concealer και μετά από λίγα λεπτά απομακρύνει με πινέλο την περιττή πούδρα που δεν έχει ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μακιγιάζ. To αποτέλεσμα είναι πραγματικά θεαματικό!

Δείτε ακόμα: Oops! 4 λόγοι που εξηγούν γιατί το άρωμά σου δεν κρατάει πολύ

Keywords
Τυχαία Θέματα