«Έπεσα μέσα στο τηγάνι και κάηκε το πρόσωπό μου, με φώναζαν τέρας και Κουασιμόδο»

Σε ηλικία δεκατεσσάρων μηνών, έπεσε μέσα σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι και σώθηκε η ζωή της και τα μάτια της από θαύμα. Το κάψιμο όμως σημάδεψε ανεπανόρθωτα το πρόσωπό της με αποτέλεσμα να ζήσει μια πολύ δύσκολη παιδική ηλικία, γεμάτη φόβο, απόρριψη και bullying. Το ατύχημα αυτό άλλαξε την ζωή της, τον τρόπο που έβλεπε τον εαυτό της καθώς και τον τρόπο που οι άλλοι άνθρωποι, μεγάλοι και μικροί την έβλεπαν και την αντιμετώπιζαν.

Ο λόγος για τη συγγραφέα Διονυσία Θεριανού παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε από καρδιάς για το ατύχημα που είχε σε πολύ νεαρή ηλικία και

της άλλαξε ριζικά τη ζωή.

«Σε ηλικία 14 μηνών κάποια στιγμή, ενώ με κρατούσε η γιαγιά μου στην αγκαλιά της, κάποιος φώναξε ότι οι γκλαούνες καίγονται και εκείνη πάνω από το τηγάνι για να δει τι γίνεται. Τότε γύρισα και έπεσα μέσα στο τηγάνι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καεί σε πάρα πολύ μεγάλη έκταση και βαθμό το πρόσωπο και η περιοχή γύρω από τα μάτια μου. Ήταν θαύμα που γλίτωσα τη ζωή μου και δεν τυφλώθηκα», είπε αρχικά η Διονυσία θεριανού.

Στη συνέχεια, η ίδια ανέφερε: «Η πρώτη μου εγχείρηση έγινε σε ηλικία 12 χρονών γιατί πριν δεν μπορούσα να κάνω το οτιδήποτε. Οπότε εκεί υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί υπήρχε το έγκαυμα και, όπως γνωρίζουμε, τα παιδιά σε οποιαδήποτε διαφορετικότητα είναι ευαίσθητα σε αυτό και γίνεσαι στόχος. Πέρασα ένα πολύ άγριο buylling, με φώναζαν “τέρας” και μου έλεγαν “πώς είσαι έτσι;”, “είσαι σαν Κουασιμόδος”. Λόγω αυτής της εμπειρίας γεννήθηκε και το βιβλίο μου, το οποίο μιλάει για αυτή την εμπειρία σαν ένας άνθρωπος που έχει περάσει μέσα από το σκοτάδι και βρήκε το φως.

Παρόλο που φοβόμουν και αισθανόμουν αυτό που αισθανόμουν, πήγαινα και πίεζα τον εαυτό μου. Στο τέλος ξεπέρασα την αγοραφοβία, ξεπέρασα τα πάντα, ανακάλυψα τη δύναμη που έχει κάθε άνθρωπος μέσα του για να κάνει οτιδήποτε κι αν βάλει στο μυαλό του».

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Τούνη: Μπροστά στην μοναδική εικόνα της Παναγίας που θηλάζει τον Ιησού -Βίντεο

Mary Quant: «Έφυγε» από τη ζωή η εμβληματική σχεδιάστρια μόδας που καθιέρωσε τη μίνι φούστα

Μανούσος Μανουσάκης: «Σαν παιδί δεν είδα ποτέ μαζί τους γονείς μου»

Keywords
Τυχαία Θέματα