Έκανες θεραπεία κερατίνης; Αυτά είναι τα πιο σημαντικά dos and donts!

Η θεραπεία βραζιλιάνικης κερατίνης μπορεί να πει κάποιος πως είναι gamechanger καθώς κάνει τα μαλλιά ίσια, πιο απαλά και εξαφανίζει το φριζάρισμα. Αυτό σημαίνει πως κερδίζεις χρόνο (στο στάιλινγκ) και χρήμα (αφού με ένα στέγνωμα με πιστολάκι και ελαφρύ βούρτσισμα είναι σαν να φεύγεις από το κομμωτήριο με ίσιωμα).

Παρόλα αυτά αν θέλεις το αποτέλεσμα της θεραπείας να έχει διάρκεια είναι κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις, ειδικά τις πρώτες μέρες, καθώς χρειάζονται μερικά 24ωρα για να «κλειδώσει»

η θεραπεία στην τρίχα. Μικρά αλλά κρίσιμα λάθη μπορεί να καταστρέψουν το αποτέλεσμα. Τι πρέπει λοιπόν να κάνεις;

1. Φεύγοντας από το salon που έκανες τη θεραπεία σου πρέπει να λουστείς την ημέρα που σου είπαν και όχι νωρίτερα και από εκεί και μπροστά να χρησιμοποιείς αποκλειστικά ειδικά προϊόντα –sulfate free.

2. Mέχρι την ημέρα του λουσίματος, φρόντισε τα μαλλιά να μην πιτσιλιστούν κατά τη διάρκεια του ντους, αλλά και να μην ιδρώσεις πολύ (π.χ. στο γυμναστήριο). Μην βρεθείς στη βροχή χωρίς ομπρέλα και –εννοείται- μην πας για κολύμπι.

3. Όσο κι αν αγαπάς τα updos τα μαλλιά τις πρώτες μέρες πρέπει να είναι ελεύθερα στους ώμους. Ακόμα και ένα μικρό πιάσιμο με λαστιχάκι μπορεί να δημιουργήσει τσαλάκωμα στην τρίχα –το ίδιο και τα γυαλιά ηλίου που μπορεί να έχεις συνηθίσει να έχεις μόνιμα στο κεφάλι σου.

4. Να θυμάσαι πως μετά το πρώτο λούσιμο για να έχεις το ίδιο τέλειο αποτέλεσμα που είχες φεύγοντας από το κομμωτήριο πρέπει να στεγνώνεις τα μαλλιά με πιστολάκι (και όχι να τα αφήνεις να στεγνώνουν μόνα τους). Η κερατίνη ενεργοποιείται με τη θερμότητα.

5. Όσο λιγότερα προϊόντα στάιλινγκ χρησιμοποιείς, τόσο περισσότερο θα κρατήσει το αποτέλεσμα. Όμως, τα λαδάκια περιποίησης και ενυδάτωσης για τις άκρες των μαλλιών κάνουν πάντα καλό.

Διαβάστε ακόμα: Κάνε τα μάτια σου να δείχνουν πιο ξεκούραστα σε 3 βήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα