Είναι το πέος μου σαν των άλλων αγοριών;

Από την Νέλλη Θεοδοσίου*

Όλοι οι έφηβοι έχουν απορίες σχετικά με το πέος και τους όρχεις τους. Τους βλέπουν να μεγαλώνουν αλλά δεν ξέρουν αν έχουν φυσιολογικό μέγεθος. Ακούν για το σπέρμα αλλά δεν ξέρουν που σχηματίζεται. Και φυσικά, αναρωτιούνται αν όλα τα αγόρια της ηλικίας τους έχουν γεννητικά όργανα σαν τα δικά τους.

Αυτές τις απορίες αποφεύγουν να τις διατυπώσουν αλλά προσπαθούν, αντί απάντησης, να δουν τα γεννητικά όργανα φίλων τους ώστε να γίνουν οι σχετικές συγκρίσεις. Γι’ αυτό, δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε έφηβους να γδύνονται και να συζητούν για τα γεννητικά τους όργανα.

Κι όμως, οι απαντήσεις είναι απλές, αρκεί οι έφηβοι να θελήσουν να μιλήσουν γι’ αυτές: Οι όρχεις αρχίζουν να μεγαλώνουν όταν το αγόρι είναι δώδεκα ετών περίπου. Μέσα στους όρχεις παράγεται το σπέρμα. Το πέος αρχίζει να μεγαλώνει ένα χρόνο αργότερα, χάρη στην τεστοστερόνη, την αντρική ορμόνη. Η αύξηση των όρχεων και του πέους συνεχίζεται μέχρι το τέλος της εφηβείας περίπου. Πάντως, περίπου στο δέκατο έκτο χρόνο, το πέος έχει διπλάσιο μέγεθος από αυτό που είχε όταν το αγόρι ήταν δώδεκα ετών.

Η διαδικασία της αντρικής σεξουαλικότητας, της εκσπερμάτισης και της αναπαραγωγής γίνεται στους όρχεις χάρη σε ένα δίκτυο από λεπτά αγγεία και νεύρα. Το μέγεθος των όρχεων και του πέους εξαρτάται από αυτό του πατέρα καθώς η κληρονομικότητα παίζει μεγάλο ρόλο ενώ δεν έχει καμία σχέση με την ποσότητα του σπέρματος, τη σεξουαλικότητα ή τη δυνατότητα αναπαραγωγής.

Επειδή όμως, τα αγόρια τα ενδιαφέρει κυρίως το μέγεθος του πέους, θα πρέπει να ξέρουν πως οι διαφορές είναι μικρές και πως το μέγεθος δεν έχει καμία σχέση με τη ευχαρίστηση που μπορεί να προσφέρει στην ερωτική σύντροφο. Απλά, τα αγόρια ξεφυλλίζουν περιοδικά όπου βλέπουν πέη ειδικού μεγέθους.

Τα συγκρίνουν με το δικό τους, βλέπουν πως είναι μικρότερο και φοβούνται. Πρέπει να καταλάβουν πως όλα σχεδόν τα αντρικά πέη έχουν μήκος από 7 έως 10 εκατοστά σε περίοδο ηρεμίας. Τις στιγμές της στύσης το πέος μεγαλώνει 50 – 60% όμως όλα τα πέη, την ώρα της στύσης είναι σχεδόν τα ίδια αφού το μεγάλο πέος μεγαλώνει λίγο ενώ το μικρό περισσότερο.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της κάντε κλικ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα