Είμαι 23 και αυτός 36. Μπορεί αυτή η σχέση να έχει μέλλον;

Απαντά η Σοφία Αντύπα, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Οι σχέσεις και το μέλλον τους, δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με τη διαφορά ηλικίας ανάμεσα στο ζευγάρι, το οποίο σημαίνει πως κάνεις δεν μπορεί να σας πει αν η σχέση με ένα μεγαλύτερο άντρα (δηλ. πάνω από δεκαετία), θα έχει μέλλον ή όχι. Πάντοτε υπάρχουνε θετικά και αρνητικά στην αρχή κάθε σχέσης και έτσι υπάρχουνε και σε αυτήν . Καταρχήν, ένας μεγαλύτερος άντρας αυτό που εκπέμπει είναι ασφάλεια και σιγουριά σε πολλά επίπεδα.

Είτε στο να

γίνει πατέρας, καθότι μας φαίνεται πιο ώριμος, είτε οικονομικά καθότι οι πιθανότητες είναι να είναι πιο επιτυχημένος ή κατασταλαγμένος στο επαγγελματικό επίπεδο, είτε είναι λιγότερο ανασφαλής και πιο έμπειρος στη ζωή γενικότερα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά , μας δημιουργούνε μια αίσθηση ανακούφισης, προστασίας και σταθερότητας. Το αν είναι πλασματικά βέβαια
τα συναισθήματα αυτά ή όχι, μόνο ο χρόνος θα το δείξει στην πορεία της σχέσης.

Είναι όμως η γοητεία της ωριμότητας που τραβάει μια μικρότερη γυναίκα και ίσως και η απουσία “παιχνιδιού”, που αναπόφευκτα θα είχε με ένα συνομήλικο 22χρονο αγόρι. Η απουσία δηλαδή της αναμονής αν θα στείλει μήνυμα αν θα απαντήσει, τι εννοεί κτλ.. που συνήθως δεν υπάρχει με έναν μεγαλύτερο άντρα.

Υπάρχουνε βέβαια και προκλήσεις και δυσκολίες σε μια τέτοια σχέση. Καταρχήν η πιο μεγάλη πρόκληση είναι το περιβάλλον γύρω μας, οι γονείς δηλαδή και οι φίλοι. Είναι πολλές φορές δύσκολο οι γονείς να αποδεχτούν έναν μεγαλύτερο άντρα για την κόρη τους, και πολύ δύσκολο να σχετιστούν και οι φίλοι μαζί του, αλλά και εσείς με τους φίλους αυτού του ανθρώπου. Οι έξοδοι γίνονται πιο δύσκολοι στο συντονισμό, άλλα και στο είδος διασκέδασης.

Μην ξεχνάτε πως ένας άντρας 36 ετών έχει περάσει από τα 22, και έχει ξεπεράσει την περίοδο αυτήν, ενώ εσείς τώρα βιώνετε τα χρόνια αυτά. Υπάρχει λοιπόν ένα χάσμα ανάμεσα στον τρόπο σκέψης αλλά και κυρίως εμπειριών. Ο ίδιος επίσης, είναι πιο σίγουρος για τις αποφάσεις του και επιθυμίες από ότι εσείς. Αυτό το χάσμα θα μπορούσε να υπάρχει βέβαια, και ανάμεσα σε συνομηλίκους και αφορά τον χαρακτήρα τον τρόπο σκέψης, αλλά και την πορεία της ζωής που ο καθένας μας χαράζει. Για αυτόν το λόγο δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στο ερώτημα αυτό, αλλά εξαρτάται από τις προσωπικότητες των εμπλεκόμενων αλλά και από τις επιθυμίες τους.

Αν κανείς ερωτευθεί, έναν κατά πολύ μεγαλύτερο άντρα, καταρχήν χρειάζεται τα συναισθήματα να είναι αμφίδρομα και ο άνθρωπος αυτός να είναι διαθέσιμος, τα υπόλοιπα κανείς θα τα ανακαλύψει κατά τη διάρκεια της σχέσης, όπως και συνηθίζετε να γίνεται. Αν όμως έχετε ενδοιασμούς, σκεφτείτε αν η διαφορά της ηλικίας σας προβληματίζει τόσο που δεν μπορείτε να δείτε κάποιο μέλλον στη σχέση, και πράξτε ανάλογα, πριν η σχέση αυτή προχωρήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα