Έχεις μεικτή επιδερμίδα; Τσέκαρε την ιδανική skincare ρουτίνα σε 3 βήματα!

Ίσως έχεις και’ συ αναρωτηθεί -πιθανώς κοιτάζοντας εκείνο το ράφι με τα προϊόντα που τελικά ποτέ δεν αγάπησε η επιδερμίδα σου: πόσες δοκιμές (και πιθανά λάθη) χρειάζεται να κάνει μια γυναίκα ώστε να καταλήξει στην ιδανική skincare ρουτίνα; Ιδανικά, όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο, ωστόσο αυτό είναι μάλλον δύσκολο, ειδικά με τόσες υπέροχες συνθέσεις skincare που κυκλοφορούν.

Ειδικά στην περίπτωση της μεικτής επιδερμίδας, η επιλογή του σωστού skincare είναι σαν… παζλ! Λογικό, καθώς αντιμετωπίζεις λίγο απ’ όλα τα SOS θέματα του

skincare: λιπαρότητα, ξηρότητα, ακόμη και ακμή σε κάποιες περιπτώσεις. Όσες έχουν μεικτή επιδερμίδα γνωρίζουν ότι μπορεί να παλεύεις να καταπολεμήσεις τη λιπαρότητα στην ζώνη T του προσώπου σου και την ίδια στιγμή να πρέπει ν’ αντιμετωπίσεις την ξηρότητα σε άλλες περιοχές του, όπως π.χ. τα μάγουλα. Όταν λοιπόν σχεδιάζεις την skincare ρουτίνα σου, αναζήτησε oil-free φόρμουλες και προϊόντα περιποίησης που μπορούν ν’ αποκαταστήσουν την υγρασία στα πιο ξηρά σημεία της επιδερμίδας σου αλλά χωρίς να φράξουν τους πόρους που ήδη επιβαρύνονται από το υπερβολικό σμήγμα σε κάποια σημεία του προσώπου.

Αν χρειάζεσαι λίγη καθοδήγηση, διάβασε παρακάτω έναν απλό οδηγό για τη δημιουργία της βασικής skincare ρουτίνας για την μεικτή επιδερμίδα.

Βήμα 1ο : Καθαρισμός

Ό,τι τύπο επιδερμίδας κι’ αν έχεις, ο καθαρισμός είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό πρώτο βήμα. Εστίασε στην ελαχιστοποίηση της λιπαρότητας ώστε να θέσεις υπό έλεγχο τυχόν σπυράκια που καραδοκούν, συμβουλεύουν οι experts. Αναζήτησε συνθέσεις που απομακρύνουν την υπερβολική λιπαρότητα από την ζώνη T (και συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ακμής, αν έχεις), χωρίς ωστόσο να αφυδατώνουν περισσότερο τις υπόλοιπες ζώνες του προσώπου που έχουν ανάγκη από ενυδάτωση. Σου προτείνουμε το Mario Badescu Enzyme Cleansing Gel με εκχύλισμα παπάγιας, που καθαρίζει απαλά την επιδερμίδα, κάνει απαλή απολέπιση και απομακρύνει το σμήγμα που φράσσει τους πόρους.

Βήμα 2ο : Treatment

Μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση, άπλωσε στο πρόσωπό σου ένα ελαφρύ serum με AHAs ή BHAs που μειώνουν το μέγεθος των πόρων και δίνουν φωτεινότητα στο θαμπό δέρμα. Αν έχεις τάση για ακμή αναζήτησε συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ ή το έλαιο tea-tree, που εξυγειαίνουν την επιδερμίδα. Σου προτείνουμε το Kiehl’s Vital Skin-Strengthening Hyaluronic Acid Super Serum

Βήμα 3ο : Ενυδάτωση

Όπως και στην περίπτωση της λιπαρής επιδερμίδας, εστίασε στην ενυδάτωση με ένα προϊόν που δεν χρειάζεται να είναι oil-free αλλά σίγουρα χρειάζεται να είναι ελαφρύ – απόφυγε να χρησιμοποιήσεις προϊόντα σε μορφή ελαίων. Και βέβαια, μην ξεχνάς ποτέ την καθημερινή αντηλιακή προστασία της επιδερμίδα σου, πριν φύγεις από το σπίτι. Σου προτείνουμε το Nuxe Aquabella beauty Revealing Moisturising Emulsion, με 93% συστατικά φυσικής προέλευσης.

Extra tip: Στην βραδινή ιεροτελεστία σου, πρόσθεσε ένα serum με ρετινόλη που είναι φιλικό με κάθε τύπο επιδερμίδας, είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου κατά της πρόωρης γήρανσης, συμβάλλει στην ανανέωση της επιδερμίδας και στη λάμψη της. Δοκίμασε το The Ordinary Granactive Retinoid 5% , μια vegan σύνθεση που συνδυάζει δύο είδη ρετινοειδών νέας γενιάς, οι οποίοι δεν προκαλούν ερεθισμούς στην επιδερμίδα (αποκλειστικά στα Sephora)

Photo by Rosdiana Ciaravolo/Getty Images

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Η Helen Mirren “διδάσκει” το edgy glam στο catwalk της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι!

Θέλεις λεία, λαμπερά μαλλιά; Αυτό το φυσικό έλαιο έχει τη δύναμη να στα χαρίσει!

4 tips για τέλειο ντεμακιγιάζ ματιών!

Keywords
Τυχαία Θέματα