Δημήτρης Μακρυνιώτης: Σοκολατόπιτα!

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης, ο αγαπημένος μας pastry chef, τις συνταγές του οποίου φτιάχνουμε συχνά, βρέθηκε στην κουζίνα του Πρω1νού και ετοίμασε Σοκολατόπιτα! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά για την σοκολατόπιτα:

250 ml γάλα πλήρες

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. κακάο

20 γρ. μπέικιν πάουντερ

4 μεσαία αυγά

330 γρ. ζάχαρη

120 γρ. βούτυρο αγελάδος

Υλικά για το σιρόπι:

500 ml γάλα πλήρες

300 γρ σοκολάτα

55-57%

30 ml κονιάκ

Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα:

Στο μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο που πριν έχουμε λιώσει προσέχοντας να μην είναι καυτό.

Έπειτα με την βοήθεια μιας μαρίζ συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας το μισό γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Τέλος συμπληρώνουμε και το υπόλοιπο γάλα.

Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ταψάκι περίπου 20cm επί 30cm που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά .

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και πριν πάρει βράση το ρίχνουμε σε ένα μπολ που μέσα έχουμε την σοκολάτα. Αφού τα ανακατέψουμε καλά και γίνουν ένα γκανάζ προσθέτουμε και το κονιάκ.

Σιρόπιασμα:

Αμέσως μόλις βγάλουμε από τον φούρνο την σοκολατόπιτα την κόβουμε σε κομμάτια και με ένα μικρό μαχαίρι κάνουμε παρά πολλές τρύπες. Σιροπιαζουμε αμέσως με ζεστό το σιρόπι μας.

Αφήνουμε για τουλάχιστον δύο ώρες την σοκολατόπιτά μας να απορροφήσει το σιρόπι της πριν τη σερβίρουμε.

Υλικά για ντεκόρ:

Πλάκες και σταγόνες σοκολάτας.

Δείτε φωτογραφίες από τα στάδια της συνταγής:

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα