Δημήτρης Λιγνάδης: Έτσι αντέδρασε στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου -Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δύο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Κωνσταντίνος Κούντριας, πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό από αυτά που αιτήθηκε ο σκηνοθέτης μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια. «Θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου», είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται

από τα Μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη».

Ο ίδιος είπε απευθυνόμενος στους ενόρκους: «Για αυτό που θα αποφασίσετε, για τα ελαφρυντικά που αφορούν λεπτές νομικές έννοιες, θα πρέπει να σεβαστείτε την γνώση των ειδικών».

Όπως είπε η δημοσιογράφος, Βάσω Παλαιού, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν αμίλητος και ανέκφραστος όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου.

Αναφορικά με την ποινή που προβλέπεται για τον κατηγορούμενο, είναι από 5-15 χρόνια για κάθε πράξη.

Διαβάστε επίσης:

Νατάσα Θεοδωρίδου: Απαντά για τις πλαστικές επεμβάσεις που της χρεώνουν -«Είναι ένα ψέμα… Γελάω!»

Σασμός: Ηθοποιός της σειράς δημοσίευσε ολόγυμνη φωτογραφία του στα social media

Σοφία Παυλίδου: Η σπάνια φωτογραφία με τους δίδυμους γιους της -Δείτε πόσο έχουν μεγαλώσει

Keywords
Τυχαία Θέματα