Δείτε πως θα κρατήσετε τα βακτήρια μακριά από τα νύχια σας ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών

Μένουμε σπίτι και πλένουμε τα χέρια μας συχνά και με προσοχή. Προσπαθούμε να μην ακουμπάμε το πρόσωπο μας και αποφεύγουμε τις χειραψίες. Με τα νύχια μας όμως τι γίνεται; Οι ειδικοί επιμένουν πως είναι ένα σημείο στο οποίο συγκεντρώνονται βακτήρια και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τα κρατάμε καθαρά και να τα φροντίζουμε.  Yπάρχουν 3 τρόποi και είναι πολύ απλοί.

Δείτε στη συνέχεια τι εννοούν και ακολουθήστε τους.

Πλένετε καλά κάτω από την επιφάνεια των νυχιών. Αφού καθαρίσετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό συνεχίζετε με τα νύχια. Τα τρίβετε σχολαστικά στο μέσο του εσωτερικού

μέρους της παλάμης σας.

Παράλληλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λεμόνι. Ρίξτε μέσα σε ένα μικρό μπολ νερό, υγρό σαπούνι και χυμό λεμονιού. Βάλτε τα χέρια σας για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε τα.

Βάψτε τα νύχια σας. Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά είναι αποτελεσματικό. Αν τα νύχια σας είναι βαμμένα και μάλιστα με ένα έντονο χρώμα το πιθανότερο είναι να μην τα βάζετε στο στόμα σας οπότε δεν μεταφέρετε τα βακτήρια.

Αν πάλι έχετε χρόνια τη συγκεκριμένη κακή συνήθεια μπορείτε να απλώσετε ένα διάφανο βερνίκι με κακή γεύση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kasia Stachniak (@minimalniee) στις 7 Απρ, 2020 στις 11:43 μμ PDT

Κρατήστε τα νύχια σας σε καλή κατάσταση: Καλό είναι τη συγκεκριμένη περίοδο να μην έχετε πολύ μακριά νύχια. Κόψτε τα λοιπόν. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει περιθώριο να συγκεντρωθούν βακτήρια στο μέσα μέρος τους. Επίσης επιβάλλεται να περιποιείστε την γύρω περιοχή γύρω απλώνοντας κρέμες ή λάδια πλούσιας ενυδάτωσης και θρέψης.

Αν δεν έχετε στο νεσεσέρ σας ενυδατικά προϊόντα νυχιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική κρέμα χεριών. Και κάτι ακόμη: Μην τραβάτε και μην κόβετε τις παρανυχίδες. Καλύτερα να τις πιέσετε απαλά προς τα μέσα με το ειδικό ξύλινο εργαλείο ή με μία μπατονέτα.

Διαβάστε ακόμη:

Beauty hero: Το προϊόν περιποίησης που αγαπά η Victoria Beckham και πρέπει να πάρει θέση στο μπάνιο σας

Αν το face oil δεν ενυδατώνει την επιδερμίδα σας προφανώς κάνετε ένα από τα 3 βασικά λάθη

Keywords
Τυχαία Θέματα