Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Δέχτηκε πρόταση συνεργασίας από κανάλι αλλά αρνήθηκε – Τι συνέβη;

O Χριστόφορος Παπακαλιάτης μετά τις τηλεοπτικές επιτυχίες που σημείωσε ακολούθησε τον δρόμο του κινηματογράφου. Έκανε λοιπόν το κοινό να ερωτευτεί με το ”Αν”, να προβληματιστεί με το ”Ένας άλλος κόσμος” ενώ όπως αποκάλυψε στο People ετοιμάζεται για την τρίτη του ταινία. Ο γνωστός ηθοποιός παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης στη Σόνια Καζόνι και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κρίση και τις συνέπειες στην τηλεόραση. Μάλιστα αποκάλυψε πως δέχτηκε πρόταση συνεργασίας από κανάλι αλλά αρνήθηκε…

Θεωρείς

πως η κρίση περιεχομένου, έμπνευσης και πρωτοτυπίας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την οικονομική κρίση;

Και ναι και όχι. Από τη μία σίγουρα η έλλειψη διαφήμισης και χρημάτων καθορίζει πράγματα, από την άλλη πιστεύω πως η αισθητική δεν έχει να κάνει μόνο με το χρήμα.

Δηλαδή;

Δηλαδή η μουσική που θα ακούσεις, το φως που θα έχεις, τα πρόσωπα που θα επιλέξεις, οι χώροι που θα πας, αυτά που θα πεις, ο τρόπος που θα τα πεις. Αυτά έχουν να κάνουν με την ποιότητα που κουβαλάει ο κάθε δημιουργός, παραγωγός, διευθυντής, και γενικά με το τι θες να προσφέρεις στο κοινό. Μη τα ρίχνουμε όλα στη κρίση.

Τι θεωρείς πως φταίει;

Κοίτα, είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς κάτι όταν είσαι μακριά από αυτό και δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Το μόνο που ξέρω είναι πως πλέον υπάρχει η καλωδιακή τηλεόραση και οι πλατφόρμες (τύπου Netflix, Amazon, Itunes κτλ) άρα μιλάμε για έναν κόσμο που αλλάζει και βλέπει αλλού πια τηλεόραση. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο για την ελεύθερη τηλεόραση να ανταγωνιστεί αυτή τη νέα πραγματικότητα. Έτσι παίζονται ως επί το πλείστον καθημερινές σειρές, εκπομπές και reality που εκ των πραγμάτων γεμίζουν πιο εύκολα και οικονομικά άπειρες ώρες air time. Απλά το ‘’εύκολο’’ κρύβει πάντα τον κίνδυνο να είναι και βάρβαρο.

Υπάρχει πιστεύεις λύση;

Πιστεύω πως αν κάποιοι αποφασίσουν να αλλάξουν το σκηνικό, τότε αυτό θα αλλάξει. Απλά μαθηματικά είναι. Εννοείται πως πρέπει να πέσουν χρήματα, αλλά με στρατηγική και όραμα. Όχι για να βουλώνονται τρύπες όπως τώρα. Ο κόσμος πάει μπροστά, θέλουμε δεν θέλουμε. Και όσο επιμένουμε να τον κρατάμε πίσω,τότε αυτός θα γυρνάει την πλάτη του.

Υπάρχει κάτι που σου αρέσει στην ελληνική τηλεόραση; Μια εκπομπή που όταν πέσεις πάνω πάντα τη βλέπεις;

Που να μου αρέσει πραγματικά, και να την βλέπω πάντα, όχι.

Μήπως πια έχοντας τη δυνατότητα να δεις μια ολόκληρη σειρά π.χ. στο Netflix το να παρακολουθείς μια εβδομαδιαία σειρά είναι μια συνήθεια που σύντομα θα εκλείψει;

Μα έχει ήδη εκλείψει εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν υπάρχει πια αυτή η συνήθεια πουθενά στο κόσμο. Ξέρεις εσύ κανέναν που να περιμένει μια εβδομάδα για να δει ένα επεισόδιο καρφωμένος στον καναπέ του, όπως κάποτε κάναμε;

Σε έχουν προσεγγίσει από κάποιο κανάλι να σου προτείνουν να συνεργαστείτε σε σειρά;

Ναι, αλλά είμαι τώρα τόσο απορροφημένος στο κομμάτι της ταινίας που και να ήθελα, δεν μπορώ. Ίσως στο μέλλον, άμα αλλάξουν τα δεδομένα της τηλεόρασης, και εφόσον θα είχα μια καλή ιδέα να έμπαινα στη διαδικασία. Ποτέ δεν ξέρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα