Μπακλαβάς με σοκολάτα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη!

Εκτέλεση για τον μπακλαβά:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να το κάψουμε και αμέσως μετά βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 40cm επί 25cm. Έπειτα στρώνουμε στο ταψί μας ένα ένα τα φύλλα κρούστας από το πρώτο πακέτο αφήνοντάς τα να εξέχουν έξω από το ταψί μας και βουτυρώνοντάς τα με ένα πινέλο καλά ενδιάμεσα το ένα με το άλλο. Στο μούλτι τρίβουμε τα καρύδια μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια, έπειτα τα ανακατεύουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και αμέσως μετά όλο το μείγμα το απλώνουμε καλά στο ταψί μας.

Στη

συνέχεια επαναλαμβάνουμε την αρχική διαδικασία με τα φύλλα κρούστας του δεύτερου πακέτου μας αυτή την φορά και αφού τα απλώσουμε όλα με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε όσα φύλλα περισσεύουν έξω από το ταψί. Έπειτα βουτυρώνουμε με το πινέλο καλά περιμετρικά τα φύλλα πιέζοντας τα προς το εσωτερικό του ταψιού μας και σε περίπτωση που μας έχει περισσέψει βούτυρο το περιχύνουμε πάνω από τον μπακλαβά. Αμέσως μετά με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε αλλά όχι βαθιά σε όσα κομμάτια θέλουμε τον μπακλαβά μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 150 βαθμούς στην μεσαία σχάρα για περίπου μια ώρα και είκοσι λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπι:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα μας τα υλικά μέχρι να πάρουν μια βράση και αμέσως μετά σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι τον καυτό μπακλαβά που έχουμε βγάλει μόλις από τον φούρνο μας. Τέλος πριν σερβίρουμε αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Δείτε τα υλικά και το βίντεο στο Dimitriosmakriniotis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα