Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κέικ υγρή σοκολάτα!

Υλικά Συνταγής

5 αυγά
160 γραμ. ζάχαρη (κρυσταλλική και ψιλή)
130 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%
180 γραμ. βούτυρο (μαλακό σε κομμάτια)
320 γραμ. σοκολάτα 60% (σε κομματάκια)
1 πρέζα άνθος αλατιού
60 γραμ. αλεύρι
20 γραμ. κακάο 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
καρύδια ή φουντούκια ψιλοκομμένα για το τελείωμα

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά για το φανταστικό υγρό κέικ σοκολάτας,

πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Βουτυρώνουμε μέτριο πυρέξ και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη σε ένα μπολ. Με ένα σύρμα ή με μίξερ χειρός, χτυπάμε με τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.

Σε μία κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με την κρέμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλά να λιώσουν όχι να βράσουν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τον ανθό αλατιού κι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο, να πέσει η θερμοκρασία της σοκολάτας.

Προσθέτουμε το σοκολατένιο μείγμα, στα χτυπημένα αυγά και με σπάτουλα μαλακή, αναδιπλώνουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν. Τέλος, κοσκινίζουμε μέσα στα υγρά υλικά, το αλεύρι το κακάο και το μπέικιν.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς C, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για περίπου 20′. Θέλουμε να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια και να μοιάζει κρακελέ. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω στον πάγκο τελείως, αλλιώς θα τρέχει η καρδιά του όσο είναι ζεστό.

Το βγάζουμε ολόκληρο με τη βοήθεια της λαδόκολλας από το ταψί. Αν σας κάνει σπασίματα στην επιφάνεια είναι φυσιολογικό. Μπορείτε επίσης, να το αφήσετε στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά να το κόψετε. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Σερβίρετέ το σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπέροχο κέικ υγρής σοκολάτας για βάση τούρτας. Είναι πραγματικά μοναδική απόλαυση.

Extra Tips

-Η ζάχαρη πρέπει να είναι πολύ ψιλή ή την αλέθουμε στο μπλέντερ για γίνει πολύ ψιλή.

-Μην ξεχνάτε, ότι όσο πιο καλά λιώνει η ζάχαρη μέσα σε ένα μείγμα πριν μπει στο φούρνο, τόσο πιο σωστά καραμελώνει στο ψήσιμο και δίνει τέλεια υφή σε ό,τι φτιάχνετε, κέικ, κουλουράκια, μπισκότα κλπ.

Πηγή: Argiro.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα