Ανοιξιάτικο DIY: Φτιάξτε το πιο Όμορφο Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι

Η πρώτη μέρα του Μάη ήρθε και είναι η στιγμή να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας πρωτομαγιάτικο στεφάνι.

Αυτά που θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε είναι φυσικά λουλούδια (τριαντάφυλλα, γαρύφαλλα, μαργαρίτες, ανεμώνες, βιολέτες κι ό,τι άλλο βρείτε) καθώς και πρασινάδα (φτέρες, κισσό, πεύκο, έλατο). Πέρα από τα λουλούδια και την πρασινάδα θα χρειαστείτε και μερικά ευλύγιστα κλαριά από λυγαριά ή κληματόβεργες τα οποία θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη βάση του στεφανιού. Αν πάλι δεν μπορείτε να βρείτε τέτοιου είδους κλαδιά ή δεν έχετε τη διάθεση και την όρεξη να τα ψάξετε, μπορείτε να

χρησιμοποιήσετε χοντρό αλλά ευλύγιστο σύρμα. Επίσης θα χρειαστείτε λεπτό σπάγκο και μεταλλικό σύρμα ανθοδετικής ή πετονιά. Αν τέλος θέλετε να κάνετε ακόμα πιο όμορφο το στεφάνι σας μπορείτε να πάρετε και μερικές κορδέλες ή φιόγκους. Η φαντασία είναι δική σας και μπορείτε να δημιουργήσετε ό,τι επιθυμείτε.

Το ιδανικότερο μέρος για να φτιάξετε το στεφάνι σας είναι σε όμορφους αγρούς και λιβάδια έξω από την Αθήνα τα οποία είναι γεμάτα λουλούδια και πρασινάδα. Θα περάσετε πολύ πιο όμορφα από το να το φτιάξετε στο σπίτι σας. Αφού μαζέψετε τα λουλούδια σας χωρίστε τα σε ματσάκια τα οποία θα αποτελούνται από 3-4 λουλούδια και δέστε τα με σύρμα ανθοδετικής.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Keywords
Τυχαία Θέματα