Αν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς του κανόνες περιποίησης

Ξέρω ότι σας αρέσει να πειραματίζεστε με το χρώμα στα μαλλιά σας. Το βαρετό καστανό δεν σας γοητεύει και κάποιες φορές δεν σας κολακεύει. Και με τόσες τάσεις να σας περιτρυγυρίζουν κάθε σεζόν, ε μπαίνετε κι εσείς στον πειρασμό. Εντάξει μπορεί να μην τα βάψετε ροζ ή μοβ αλλά ένα κόκκινο το θέλετε. Μια ανταύγεια ίσως κι ένα silver που είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Αν το αποφασίσατε πρέπει να γνωρίζετε ότι αμέσως μόλις βγείτε από το κομμωτήριο με το τέλειο νέο χρώμα

σας οι συνήθεις ειδικά όσο αφορά το λούσιμο πρέπει να αλλάξουν. Και να αποφύγετε τα βασικά λάθη που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες. Εσείς όμως έχετε εμένα να σας λέω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε το χρώμα σας να παραμείνει ζωντανό και ωραίο μέχρι την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε τον hair colorist.

Πρώτο και σημαντικότερο: Χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης αποκλειστικά και μόνο για βαμμένα μαλλιά. Αφήστε τα υπόλοιπα στην άκρη για όσους δεν έχουν βάψει τα μαλλιά τους. Η σύνθεση κάθε φόρμουλας κατάλληλης για βαμμένα μαλλιά είναι ιδανική αφού τα συστατικά προσταεύουν την τρίχα και το χρώμα και δεν αφήνουν τα μαλλιά να ξεθωριάσουν.

Ξεχάστε το καθημερινό λούσιμο αν δεν θέλετε να βλέπετε τα μαλλιά σας μέρα με τη μέρα να αλλάζουν χρώμα. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένας λόγος. Αντίθετα τα ταλαιπωρείτε.

Το νερό πρέπει να είναι πάντα χλιαρό. Ποτέ καυτό. Αν και αυτό μεταξύ μας ισχύει για όλα τα μαλλιά, βαμμένα και μη. Απλά όταν έχουν υποστεί χημικές επεξεργασίες είναι πιο ευαίσθητα και το καυτό νερό καταστρέφει την τρίχα.

Μην ξεχνάτε να απλώνετε δύο φορές την εβδομάδα (όσες πρέπει και να λούζεστε δηλαδή) μια ενυδατική μάσκα την οποία θα αφήσετε να δράσει όσο εσείς κάνετε μπάνιο. Την ξεβγάζετε καλά με κρύο νερό (ναι πρέπει να αντέξετε μερικά δευτερόλεπτα). Στη συνέχεια καλό είναι να βρέξετε μια πετσέτα με χλιαρό νερό και αφού στην στραγγίξετε καλά να τυλίξετε τα μαλλιά σας. Αφήστε λιγάκι την υγρασία και τη μάσκα να δράσουν. Χτενίζετε, στεγνώνετε και είστε έτοιμες.

Σημείωση: Καλό είναι να χρησιμοποιείτε και προϊόντα styling για βαμμένα μαλλιά. Αν είναι να το κάνετε, κάντετο σωστά.

Διαβάστε ακόμη:

Το προϊόν ντεμακιγιάζ που χρησιμοποιεί η Eva Longoria είναι αληθινή έκπληξη!

Η παλέτα σκιών που θα ερωτευτείτε με την πρώτη πινελιά

Keywords
Τυχαία Θέματα