Αν οι μπανάνες σας ωρίμασαν μην τις πετάξετε, φτιάξτε δυο τέλειες μάσκες μαλλιών!

Το πιθανότερο είναι να έχετε αρκετά φρούτα στην κουζίνα σας τώρα που μένετε σπίτι. Αν σας έχουν μείνει αρκετά μήλα μπορείτε να φτιάξετε πίτα και με τα πορτοκάλια κέικ.

Συνταγές δεν μπορούμε να σας δώσουμε εμείς μιας και δεν είναι το αντικείμενο μας αλλά έχουμε απίθανες προτάσεις στην περίπτωση που έχετε ώριμες μπανάνες. Όχι, δεν θα τις πετάξετε. Θα φτιάξετε τέλειες μάσκες μαλλιών που χαρίζουν ενυδάτωση, θρέψη και απαλότητα. 

Η μπανάνα άλλωστε περιέχει κάλιο και βιταμίνες που φροντίζουν δε βάθος την τρίχα.

Σας

αποκαλύπτουμε 2 συνταγές για μάσκες που μπορείτε να απλώνετε στα μαλλιά 1 φορά την εβδομάδα.

Για την πρώτη θα χρειαστείτε: 1 μπανάνα, 2 αυγά, 1 κ.γ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. μέλι

Πως την φτιάχνετε: Αρχικά θα πρέπει να λιώσετε τη μπανάνα στο blender ή με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια χτυπάτε καλά τα αυγά. Ρίχνετε τα δύο υλικά σε ένα μπολ, προσθέτετε το λάδι και το μέλι και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Η μάσκα σας είναι έτοιμη.

Την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών και την αφήνετε να δράσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάζετε πολύ καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Και κάτι ακόμη: Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κρόκο του αυγού ενώ αν είναι λιπαρά το ασπράδι.

Για τη δεύτερη μάσκα θα χρειαστείτε: 1 μπανάνα, 3 κ.σ. γιαούρτι. 

Πως την φτιάχνετε: Λιώνετε τη μπανάνα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα που θυμίζει “pasta”.

Το γιαούρτι ενυδατώνει την τρίχα ειδικά αν είναι ταλαιπωρημένη από βαφές και χρήση συσκευών θερμότητας ενώ η μπανάνα τη θρέφει χαρίζοντας έξτρα απαλότητα.

Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά, αφήστε τη για 10 περίπου λεπτά και ξεβγάζετε σχολαστικά με χλιαρό νερό.

Καλό είναι μετά τη εφαρμογή της μάσκας να μην χρησιμοποιήσετε σεσουάρ, βούρτσα ή σίδερο ισιώματος και για μπούκλες. Απλά ταμπονάρετε τα μαλλιά, απαλά με την πετσέτα.

Διαβάστε ακόμη:

Οι οίκοι μόδας δημιουργούν make up collections που είναι μικρά έργα τέχνης

Δείτε το french manicure που κάνει τα νύχια σας να δείχνουν πιο μακριά

Keywords
Τυχαία Θέματα