Αλεξάνδρα Δουβαρά: Η απάντηση μετά τον σάλο που προκάλεσε η φράση της για τους 18 απανθρακωμένους ανθρώπους στη Δαδιά

Σάλο προκάλεσαν τις τελευταίες ώρες στα social media τα όσα είπε η παρουσιάστρια του δελτίου της δημόσιας τηλεόρασης, Αλεξάνδρα Δουβαρά, για τους θανάτους και τις καταστροφές που έχουν προκληθεί από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

«Το μόνο ευτύχημα, θα μπορούσε να πει κάποιος, γιατί ακόμα δεν έχει έρθει η επόμενη μέρα, να δούμε το μέγεθος της καταστροφής και των περιουσιών και του φυσικού πλούτου, το μόνο ευχάριστο λοιπόν είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζω, πέρα από

τους ταλαίπωρους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Δουβαρά.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ίδια θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- πως τα λόγια της παρερμηνεύτηκαν.

Η ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Δουβαρά

25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα.

Θεωρώ ανήκουστο την ώρα που σπίτια γίνονται στάχτη και που από θαύμα δεν κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αυτά ή την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής, να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμώ την ανθρώπινη ζωή. Ότι διαχωρίζω τους μετανάστες από τους Έλληνες.

Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μην θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες. Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους.

Η κριτική όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά είναι και απαραίτητη πρωτίστως σε όσους εργαζόμαστε σε Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η δημόσια προσβολή, όμως, και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε είναι το λιγότερο άδικη.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Κωνσταντινίδης: «Συνάδελφος μού έδειχνε on air το εφηβαίο της κάτω από το τραπέζι»

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ζητήσω συγγνώμη»

Ξεσπά ο Τέρης Χρυσός: «Ο Μάκης Δελαπόρτας είναι η πηγή του κακού, ήταν η μεγαλύτερη απρέπεια»

Keywords
Τυχαία Θέματα