Ακμή στην πλάτη: Γιατί εμφανίζεται και πως να την αντιμετωπίσετε!

Η ακμή στο πρόσωπο είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλο ποσοστό γυναικών τα τελευταία χρόνια και φυσικά οφείλεται στην καθημερινή χρήση της μάσκας προστασίας. Είναι η γνωστή  πλέον σε όλες σας, maskne.

Ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι γυναίκες με λιπαρή επιδερμίδα. Στο συγκεκριμένο post θα αναφερθούμε στα σημάδια ακμής που εμφανίζονται στην πλάτη.

Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία επιτέλους

ανεβαίνει. Κι αναρωτιέστε ποιος ή ποιοι είναι οι λόγοι, θα σας εξηγήσουμε ευθύς αμέσως.

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε πως η ακμή στην πλάτη λειτουργεί ακριβώς όπως κι εκείνη στο πρόσωπο. Αυτό σημαίνει πως ευθύνεται η λιπαρή επιδερμίδα aka περισσότεροι σμηματογόνοι αδένες και κατά συνέπεια τα σπυράκια.

Παράλληλα η κακή διατροφή, η έλλειψη νερού αλλά και οι ορμονικές διαταραχές παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Υπάρχει όμως περίπτωση να ερεθίζουν το δέρμα στην πλάτη συγκεκριμένα υφάσματα αλλά και προϊόντα περιποίησης όπως αφρόλουτρα και κρέμες σώματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη the complexion club (@thecomplexionclub)

Τι πρέπει να κάνετε: Αντιμετωπίστε το πρόβλημα στην πλάτη με τα κατάλληλα προϊόντα. Ό,τι ακριβώς κάνετε δηλαδή με την ακμή στο πρόσωπο.

Ξεκινώντας πάντα από τον σωστό καθαρισμό με φόρμουλες σε ρευστή μορφή, χωρίς άρωμα, parabens, σαπούνι ή οινόπνευμα, κατάλληλα δηλαδή για ακνεϊκά δέρματα. Παράλληλα θα πρέπει να έχουν ουδέτερο pH.

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σφουγγάρι και ειδικά στην “άγρια” πλευρά του και αφήστε για λόγο στην άκρη τα προϊόντα απολέπισης.

Φροντίστε να φοράτε πλυμένα και σιδερωμένα ρούχα και εσώρουχα μετά το μπάνιο και αν αφού κάνετε όλα αυτά τα σημάδια επιμένουν, ήρθε η στιγμή να επισκεφτείτε τον δερματολόγο σας.

Φώτο: Unsplash

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

5 κραγιόν που θα φορέσεις όλη την Άνοιξη!

Oscars 2022 -Αυτά είναι τα καλύτερα: Οι στιγμές που οι celebrities ετοιμάζονται για το κόκκινο χαλί

Δαφνέλαιο: Να γιατί σας συμβουλεύουμε να το απλώνετε στα μαλλιά σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα