Αυτό το nail trend είναι τέλειο για χειμώνα και μπορείς να το κάνεις πανεύκολα στο σπίτι!

Αν πας πίσω στην εποχή που ξεκίνησες να βάφεις τα νύχια σου το πιθανότερο είναι ότι θα θυμηθείς τον εαυτό σου ενθουσιασμένο, να πειραματίζεται με λαμπερά βερνίκια σε κάθε απόχρωση και γυαλιστερά, glossy top coats. Και ενώ αυτά αποτελούν μια διαχρονική επιλογή στην οποία αγαπάμε να επιστρέφουμε ξανά και ξανά (και που ποτέ δεν θα βγει από τη μόδα) ένα νέο nail polish trend κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος: Τα ματ νύχια! Ήδη πολλές celebrities που λατρεύουν να πειραματίζονται με τα nail

looks τους, όπως η Gigi Hadid, η Selena Gomez, η Khloé Kardashian το έχουν υιοθετήσει και οι experts το συγκαταλέγουν στις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amy Le (@amyle.nails)

«Τα ματ νύχια είναι super trendy αυτή την εποχή» λέει η celebrity manicurist Mimi D και εξηγεί γιατί: «Ένα ματ topcoat αμέσως προσθέτει υφή στα περισσότερα βερνίκια – όταν, δηλαδή, το απλώνεις πάνω από ένα χρωματιστό βερνίκι, κάνει πιο “μαλακό” το χρώμα του. Αν περάσεις ένα ματ topcoat πάνω από ένα βερνίκι που έχει μεταλλικά στοιχεία, του δίνει μια βελούδινη υφή. Το ίδιο ισχύει και για τα ιριδίζοντα βερνίκια, όπως εκείνα με glitter» εξηγεί.  Η Νεοϋορκέζα nail artist Alicia Torello πάλι, παρατηρεί πως το το συγκεκριμένο trend είναι δημοφιλές γιατί «είναι σούπερ κομψό και “καθαρό”. Τα χειμωνιάτικα χρώματα μπορούν να δείξουν υπέροχα και βελούδινα και αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσεις κάτι extra στο mani σου χωρίς να υπερβάλλεις» εξηγεί.

Αν σε ενθουσίασε το νέο αυτό trend και θέλεις να το δοκιμάσεις, δες μερικά ενδιαφέροντα ματ nail looks για να εμπνευστείς!

Funky μεταλλικά foils

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paintbox (@paintboxnails)


Αν το total matte look σου φαίνεται κάπως βαρετό, οι λεπτομέρειες από λαμπερά μεταλλικά “φύλλα” θα του δώσουν αυτό το twist που αναζητάς! Tip: αν θέλεις να κάνεις τα νύχια σου πραγματικά να ξεχωρίζουν, επίλεξε ένα ζωηρό χρώμα για τη βάση.

Eφέ “πλεκτού”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amy Le (@amyle.nails)

Αυτό το απόλυτα χειμωνιάτικο ματ mani “ντύνει” τα νύχια σου με ένα εφέ που παραπέμπει στην πλέξη των ζεστών, αφράτων, cozy πουλόβερ σου. Το τέλειο comfort μανικιούρ!

Graphic design

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paintbox (@paintboxnails)

Τα γραφικά σχέδια μπορούν να δείξουν πραγματικά υπέροχα σε ματ υφή ενώ το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο πρωτότυπο όταν γίνουν με ένα ζωηρό χρώμα που σπάει το γκρίζο του χειμώνα.

Χειμωνάτικο καρό

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Press on Nails Handmade by Rai (@raishouseofnails)

Οι experts προτείνουν αυτό το matte tweed μανικιούρ με το κλασικό, διαχρονικό καρό μοτίβο ως μια πολύ ωραία ιδέα για την περίοδο των γιορτών. Μπορείς να το επιλέξεις αν θέλεις σε όλα τα δάχτυλα ή να το συνδυάσεις -όπως εδώ- με ματ μονοχρωμία σε ταιριαστή απόχρωση.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:
H Rihanna μας ξαφνιάζει με ένα εκκεντρικό eye look!

Η Beyoncé πήγε το french mani σε άλλο επίπεδο και οι fans της εκστασιάζονται!

Θέλεις υπέροχο φως στην επιδερμίδα σου; Κάνε αυτή την τελευταία κίνηση στο μακιγιάζ σου!

Keywords
Τυχαία Θέματα