Αφροδισιακά μπαχαρικά για να νοστιμίσεις… τη σχέση σου!

Είναι αλήθεια ότι τα μπαχαρικά βρίσκονται στην κορυφή των αφροδισιακών της φύσης! Δεν είναι τυχαίο που σε κάποια μοναστήρια είχαν απαγορευτεί κατά το μεσαίωνα για να μην βάζουν σε πειρασμό τους μοναχούς! Βέβαια οι ιδιότητες αυτές είναι γνωστές από την αρχαιότητα μιας και όπως αναφέρεται, η ωραία Ελένη φορούσε μεθυστικά αρώματα από μπαχαρικά! Πάμε να δούμε ποια είναι τα πιο ισχυρά μπαχαρικά που άφησαν ιστορία και δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σου όταν μαγειρεύεις για τον καλό σου!

1. σαφράν – το μυστικό του Δία

Ο κρόκος ή ζαφορά, όπως λέμε στην Ελλάδα,

είναι το πιο ακριβό μπαχαρικό στον κόσμο και έχει σημαντικές διεγερτικές ιδιότητες! Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δίας ξάπλωνε πάνω σε στρώμα που ήταν πασπαλισμένο σε σαφράν για να ζωντανέψει τα σεξουαλικά του ένστικτα. Λες να μην ήξερε τι έκανε;

2. βανίλια – Λατίνοι εραστές

Οι Λατίνοι συνηθίζουν να ρίχνουν στον καφέ ή το ποτό τους μερικές σταγόνες βανίλια, η οποία διεγείρει τις αισθήσεις. Μάλλον δεν έχουν αποκτήσει τυχαία τη φήμη τους ως οι καλύτεροι εραστές!

3. κανέλα – ερωτικό φίλτρο

Η κανέλα έχει σίδηρο, ασβέστιο και είναι πολύ τονωτική. Ο ποιητικός θρύλος λέει ότι ο έρωτας του Τριστάνου και της Ιζόλδης ενισχύθηκε χάρη σε ένα μαγικό φίλτρο που περιείχε κανέλα.

4. τζίνσενγκ – Κινέζοι Αυτοκράτορες

Να λοιπόν, πως οι Κινέζοι αυτοκράτορες έμεναν ακούραστοι ενώ είχαν αμέτρητες παλλακίδες! Η ρίζα του τζίνσενγκ ήταν το δυναμωτικό τους! Μάλιστα στο παρελθόν απέδιδαν σ’ αυτό το μπαχαρικό μαγικές ιδιότητες, επειδή η ρίζα του μοιάζει με το ανθρώπθνο σώμα. Το τζίνσενγκ εκτός του ότι ξυπνάει τις αισθήσεις, τονώνει την κυκλοφορία, μειώνει το στρες και συμβάλλει στη μακροζωία.

5. σοκολάτα – πρόγονος του viagra

Σύμφωνα με το θρύλο, ο βασιλιάς των Αζτέκων Μοντεζούμα έπινε 50 φλυτζάνια ρόφημα σοκολάτας και ύστερα έμπαινε στο χαρέμι του με τις 600 γυναίκες! Εντάξει, εσύ δεν χρειάζεται να το παρακάνεις, μια κούπα ζεστή σοκολάτα για σένα και μια για τον αγαπημένο σου, αρκούν! Το κακάο προκαλέι ευφορία και ενεργοποιεί την έκκριση ενδορφίνης, της ορμόνης της ευχαρίστησης που είναι παρόμοια με αυτή που παράγει ο εγκέφαλός μας όταν ερωτευόμαστε!

Keywords
Τυχαία Θέματα