SOS: O ήλιος δημιουργεί λεπτές ρυτίδες. Πώς θα τις προλάβουμε; Η Θεανώ Μπέλλα εξηγεί

Η Θεανώ Μπέλλα ξέρει τον τρόπο όχι μόνο για να προλάβουμε τις λεπτές ρυτίδες που προκαλεί η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και να επανορθώσουμε αυτές που έχουν ήδη δημιουργηθεί. Όμως, είναι πολύ κάθετη για το ποιος είναι ο βασικός σύμμαχός μας σε αυτό. «Τα βήματα για σωστή προστασία από τον ήλιο είναι το εξής ένα: αντηλιακό. Μόνο το αντηλιακό είναι σε θέση να προστατεύσει το εκτεθειμένο δέρμα από τις επικίνδυνες υπεριώδεις-Β τού ήλιου. Όσο καλά φροντισμένο και αν είναι το δέρμα με πλούσιες υδατικές και θρεπτικές κρέμες, χωρίς αντηλιακό φίλτρο κινδυνεύει όχι μόνο με

έγκαυμα, αλλά και με φωτογήρανση, δηλαδή με πρόωρη γήρανση τού δέρματος», λέει στο faysbook.gr.

Τι προκαλεί όμως η φωτογήρανση; «Η αρχόμενη φωτογήρανση προκαλεί υπερβολική πάχυνση της επιδερμίδας και πολλές λεπτές ρυτίδες -τύπου πλισέ. Αυτές είναι επιφανειακές και αναστρέψιμες αν το δέρμα φροντιστεί σωστά μετά το καλοκαίρι, πχ με ειδικά AHAs, τα οποία επανορθώνουν την επιδερμίδα», λέει η Θεανώ κάνοντάς μας να νιώσουμε μια ανακούφιση που η ζημιά μπορεί να επανορθωθεί αν αντιμετωπιστεί γρήγορα. Το κλειδί όμως της προστασίας είναι η σωστή πρόληψη, καθώς όπως λέει η Θεανώ «Αν το δέρμα εκτίθεται απροστάτευτο στον ήλιο επί χρόνια, τότε εμφανίζεται βαθειά και έντονη ρυτίδωση (απώλεια ιστού), δηλαδή μόνιμη πρόωρη γήρανση που πολύ δύσκολα διορθώνεται».

Συνοψίζουμε, λοιπόν: Η καλύτερη λοιπόν πρόληψη της φωτογήρανσης είναι η χρήση αντηλιακού ήδη από τις πρώτες ημέρες της άνοιξης, διότι στην αρχή τής θερμής εποχής συμβαίνει η μεγαλύτερη βλάβη, αφού το δέρμα είναι απροετοίμαστο.

«Το αντηλιακό πρέπει να απομακρύνεται το απόγευμα ή το βράδυ με καλό γαλάκτωμα, και να ακολουθούν καλής ποιότητας καλλυντικά επαναφοράς, κυρίως ενυδατικές κρέμες με επανορθωτικές ουσίες όπως βιταμίνες A, E, C, αιθέρια έλαια κ.ά.», τονίζει η Θεανώ μας.

«Με ένα καλό αντηλιακό και με καλή επανορθωτική Κρέμα το βράδυ, ο κίνδυνος φωτογήρανσης σχεδόν εξαφανίζεται», επισημαίνει.

H Θεανώ Μπέλλα είναι η αισθητικός που εμπιστεύονται πολλές κυρίες της σόου μπιζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα