Pierre Cardin: H BSB υποδέχεται τον Θρύλο της Μόδας!

Από τα πρώτα του βήματα στη μικρή πόλη Vichy της Γαλλίας, τη δουλειά του δίπλα σε διάσημους σχεδιαστές, όπως η Schiparelli, την ίδρυση του δικού του οίκου το 1950, μέχρι σήμερα, o Piere Cardin αποτελεί σημείο αναφοράς της πιο γρήγορα ανακυκλώσιμης τέχνης, της μόδας.

Ναι, οι τάσεις μπορεί να αλλάζουν με κινηματογραφική ταχύτητα, όμως η προσωπική του κατάθεση θα συνεχίζει να μας εμπνέει όλους και κάθε φορά που θα ακούμε το όνομά του θα σκεφτόμαστε

την avant garde αισθητική του, τις space age δημιουργίες του, την χαρακτηριστική γεωμετρία του και το “bubble dress”. Εμείς βέβαια θα τον μνημονεύουμε για ακόμα έναν λόγο… για τις κάπες, τις μίνι φούστες και τα πρωτότυπα μπονέ καπέλα που σχεδίασε για τις αεροσυνοδούς της Ολυμπιακής Αεροπορίας το 1969, μια από τις ωραιότερες και πιο stylish στολές που έχουν.. ταξιδέψει στους αιθέρες.

Και αυτή η νοσταλγική διάθεσή μας έχει φτάσει στο αποκορύφωμα, αφού μόλις μάθαμε πως μετά από αρκετά χρόνια, ο Pierre Cardin επιστρέφει στην Ελλάδα, καλεσμένος της εταιρείας μόδας BSB.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου θα βρεθεί στις κεντρικές εγκαταστάσεις της BSB, όπου θα συναντηθεί με την καλλιτεχνική διευθύντριά της, Σοφία Μπιθαρά, αλλά και εκλεκτούς καλεσμένους.

Ανάμεσά τους εκπρόσωποι της μόδας και των media, επώνυμοι και διακεκριμένα πρόσωπα σε μία διαφορετική συνέντευξη Τύπου αφιερωμένη τόσο στον ίδιο και το έργο του, όσο και στη μόδα και την τέχνη -θα την δημοσιεύσουμε και εμείς με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένες.

Να σημειώσουμε πως η επίσκεψη του Γάλλου μόδιστρου στη χώρας μας γίνεται με την αφορμή της παράστασης «Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι», που ο ίδιος έχει σκηνοθετήσει και θα παρουσιαστεί την ίδια μέρα, παρουσία του ιδίου, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Καποδίστριας» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών.

Η BSB με πολυετή εμπειρία και δυναμική πορεία στο χώρο της μόδας στην Ελλάδα και σε 19 χώρες σε όλον τον κόσμο στηρίζει αυτή την κίνηση του Pierre Cardin και θα είναι Χρυσός Χορηγός της παράστασης. Τα έσοδά της θα διατεθούν για τη στήριξη των αστέγων του Δήμου Αθηναίων, του Ιδρύματος «Κιβωτός του Κόσμου» και για τη στήριξη του ορφανοτροφείου «Ελλάς», όπου φιλοξενούνται 350 παιδιά, των οποίων οι γονείς έχουν πεθάνει από τον ιό του AIDS ή είναι τα ίδια φορείς του ιού. Την παρουσίαση της βραδιάς έχει αναλάβει η Έμυ Λιβανίου, ενώ μετά τη λήξη της παράστασης θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγέ του αμφιθεάτρου, παρουσία του Pierre Cardin.

Μπορείτε να βρείτε προσκλήσεις για το event στο Προξενείο της Ακτής Ελεφαντοστού.
Γενικό Προξενείο Ακτής Ελεφαντοστού Γραμματεία
Τηλ.: 210 721 6642
Fax: 210 721 6625
E-mail: [email protected]

Πληροφορίες Παράστασης
Διεύθυνση: Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Ριζάρη 2, Αθήνα Ημερομηνία: Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, 19.00

Keywords
Τυχαία Θέματα