Lip balms με SPF: Έχουν και τα χείλη σου ανάγκη από αντηλιακή προστασία!

Ακόμη κι’ αν φοράς ευλαβικά το αντηλιακό σου ως απαραίτητο μέρος της καθημερινής skincare ρουτίνας σου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ξεχνάς μια από τι ευαίσθητες ζώνες του προσώπου, που έχει απόλυτη ανάγκη από προστασία:  τα χείλη σου!

Στα χείλη η επιδερμίδα είναι λεπτή και διαθέτει πολύ λίγη μελανίνη. Αυτό σημαίνει πως από μόνα τους δεν διαθέτουν κανέναν φυσικό μηχανισμό προστασίας από τις UV ακτίνες και, συνεπώς, από την πρόωρη γήρανση που αυτές προκαλούν. Εκτεθειμένα στον ήλιο χειμωνα-καλοκαίρι

,  κινδυνεύουν όχι μόνο από την ξηρότητα, το ξεφλούδισμα ή ηλιακό έγκαυμα αλλά αι από άλλες ανεπιθύμητες έως πολύ σοβαρές δερματικές επιπτώσεις: δυσχρωμίες, κηλίδες, ακτινική χειλίτιδα, ακόμη και μελάνωμα, όπως τονίζουν οι δερματολόγοι.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να τα προστατέψεις (και όχι μόνο τους θερινούς μήνες όταν επιβάλλεται να το κάνεις αλλά σε ολόκληρη τη διάρκεια της χρονιάς) είναι να χρησιμοποιείς ένα lip balm με SPF. Απαλά, ενυδατωμένα και προστατευμένα, χωρίς να κινδυνεύουν από πρόωρη γήρανση, τα χείλη σου θα σ’ ευγνωμονούν!

Μερικά tips για να διαλέξεις το lip balm που σου ταιριάζει:

·      Επίλεξε lip balms με SPF 15 και άνω -για την ακρίβεια, όσο πιο υψηλός είναι ο δείκτης προστασίας τόσο το καλύτερο λένε οι ειδικοί.

·      Αναζήτησε τα μαλακτικά και ενυδατικά συστατικά τους. Τα lip balms θα πρέπει να περιέχουν δύο τύπους συστατικών, τα ενυδατικά  (όπως π.χ το υαλουρονικό οξύ) και τα μαλακτικά/φιλμογενή (π.χ. το λάδι καρύδας, το shea butter, η βαζελίνη). Τα μεν ενυδατικά παρέχουν υγρασία στην επιδερμίδα των χειλιών τα δε φιλμογενή την “κλειδώνουν” εκεί (χωρίς αυτά η υγρασία απλώς θα εξατμιζόταν αφήνοντας τα χείλη πιο ξηρά από πριν).

·      Αν παραμένεις έξω στον ήλιο γι’ αρκετό διάστημα (π.χ στην παραλία) απόφυγε τα lip balms με την υπερβολικά glossy υφή μια και τραβούν ακόμη πιο πολύ τις ακτίνες UV στα χείλη.

·      Αν έχεις αλλεργίες, να τσεκάρεις πάντα τα συστατικά ενός lip balm γιατί συχνά περιέχουν κερί μέλισσας.

·      Όποιο lip balm με δείκτη προστασίας κι’ αν διαλέξεις, φρόντισε να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες (και πιο συχνά, αν τα χείλη σου βρέχονται)

Σου προτείνουμε 5 best selling  lip balms με SPF για να προστατέψεις τα χείλη σου φέτος το καλοκαίρι:

Shiseido UV Lip Color Splash Uluru Red SPF 30

Ένα θρεπτικό, ανθεκτικό στο νερό και ανάλαφρο gloss αντηλιακής προστασίας που προστατεύει από τις ακτίνες UVA  και UVB. Ενυδατώνει τα χείλη και τα αγκαλιάζει με διάφανο χρώμα και  λαμπερό τελείωμα ενώ μπορεί επίσης να φορεθεί πάνω από κραγιόν.

Bobbi Brown Lip Balm SPF15

Η ultra θρεπτική σύνθεση του περιέχει έλαια από φύτρο σιταριού, αβοκάντο και ελαιόλαδο καθώς και aloe vera. Προσφέρει άμεση άνεση, ενυδάτωση και προστασία στα χείλη αφήνοντας μια υπέροχη, ανάλαφρη αίσθηση.

Aveda Lip Saver SPF15

Το όνομά του τα λέει όλα: σώζει τα χείλη από την ξηρότητα αλλά και τις βλάβες που προκαλούν οι ακτίνες UV. Αυτό το καταπραϋντικό βάλσαμο περιέχει φυσικά κεριά για διαρκή ενυδάτωση στα ξηρά χείλη.

Bioten Lip Sun Protect SPF 25

Περιέχει βούτυρο κακάο (λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε ωμέγα-3 λιπαρά προσφέρει πλούσια θρέψη), βιταμίνη Ε καθώς και το Hydrasoft complex (από φυσικά έλαια και κεριά) που προστατεύει αποτελεσματικά τα χείλη.

Fresh Sugar Tinted Lip Treatment SPF 15

Ένα ενυδατικό, μαλακτικό balm με την απαραίτητη αντηλιακή προστασία που χαρίζει παράλληλα ένα ζουμερό, διάφανο χρώμα. Περιέχει ζάχαρη (εμποδίζει την απώλεια υγρασίας), έλαια από μαύρο φραγκοστάφυλο και σπόρους σταφυλιού και  βιταμίνες C και E (αποκλειστικά στα Sephora).

Cover photo: Pinterest

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Beauté στις διακοπές: Τι να πάρεις μαζί σου;

Το καινούριο mani της Megan Fox έχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα!

Ξέρεις τι μπορεί να κάνει η βιταμίνη Ε για τα μαλλιά σου;

Keywords
Τυχαία Θέματα