DIY Time! Λερώστε τα νύχια σας κάνει καλό!

Από την Ελένη Μουστάκη

Ο χειμώνας έφτασε, τελειώσαμε τη γενική στο σπίτι αλλά τα νύχια έχουν φθαρεί. Εκτός από τα χαπάκια με μαγιά μπύρας, για τα οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές κι έχουν θεαματικά αποτελέσματα, έχουμε να σου προτείνουμε κάποιες φυσικές συμβουλές, για να δυναμώσεις τα ταλαιπωρημένα σου νύχια. Κάε λοιπόν ένα διάλειμμα από το μανικιούρ για τουλάχιστον μια εβδομάδα και ενίσχυσε καθημερινά τα άκρα σου με μάσκες νυχιών!

Ελαιόλαδο – Aμυγδαλέλαιο
Μπορείς να αποκτήσεις μια νέα συνήθεια πριν

τον ύπνο. Πέρνα τα νύχια σου κάθε βράδυ με μια μπατονέτα εμποτισμένη σε ελαιόλαδο αναμεμειγμένο με αμυγδαλέλαιο. Κάνε μασάζ στα νύχια για μερικά λεπτά, έως ότου απορροφηθεί το έλαιο. Αν το έχεις ζεστάνει λίγο εκ των προτέρων, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Η βιταμίνη Ε επιδιορθώνει τα φθαρμένα νύχια και βοηθά στην ανάπτυξη τους. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Έλαιο καρύδας
Το έλαιο καρύδας περιέχει επίσης βιταμίνη Ε που ενυδατώνει τα νύχια, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί θεραπεία για τα πετσάκια. Άλειψε τα νύχια σου με έλαιο καρύδας κάθε βράδυ χωρίς να τα ξεβγάλεις.

Λεμόνι και ελαιόλαδο
Ανάμειξε σε ένα μπολ 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο με τη βιταμίνη Ε θα βοηθήσει στην ενυδάτωση των νυχιών και το λεμόνι με τη βιταμίνη C θα δυναμώσει και τονώσει τα νύχια σου. Οι λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού βοηθούν επιπλέον στο να απομακρυνθεί η κίτρινη όψη των νυχιών. Κάνε μασάζ με αυτό το μείγμα πάνω στα νύχια και άφησέ το να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Tip: Σε περίπτωση που έχει αναπτυχθεί κάποιος μύκητας στα νύχια, η καθημερινή, συχνή χρήση χυμού λεμονιού βοηθά στην απομάκρυνση του.

Και φυσικά δεν τελειώσαμε εδώ, νέες ιδέες σε περιμένουν αύριο με χυμούς και άλλα θρεπτικά υλικά!

Διάβασε ακόμα:

Την προσοχή σας παρακαλώ! Αυτή την Παρασκευή έχουμε δουλειές…

Θεανώ Μπέλα: Πώς θα υποδεχτούμε το 2018 ΧΩΡΙΣ κυτταρίτιδα!

Video: Αυτό είναι ο σωστός τρόπος για να φοράς το glitter στα νύχια

Keywords
Τυχαία Θέματα