DIY: Scrub χειλιών με άρωμα και γεύση brownies -Θα το λατρέψετε!

Τώρα που φοράτε καθημερινά και για αρκετές ώρες μάσκα προστασίας επιβάλλεται να φροντίζετε σχολαστικά τα χείλη σας. Είναι το σημείο του προσώπου το οποίο καλύπτετε με αποτέλεσμα να παρουσιάζει έντονα σημάδια ξηρότητας.

Και όσο η θερμοκρασία μειώνεται, τόσο η κατάσταση θα χειροτερεύει. Εκείνο που θα σας σώσει είναι η σωστή και συχνή απολέπιση. Κι εμείς σήμερα σας έχουμε την τέλεια και πιο γλυκιά συνταγή.

Πρόκειται για ένα lip scrub που έχει γεύση και άρωμα brownies

Θα χρειαστείτε: 1 κ.γ.

αλεσμένα καρύδια, 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη, 1 κ.γ. κακάο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας. 

Πως θα το φτιάξετε: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Πως το χρησιμοποιείτε: Πάρτε μικρή ποσότητα με τα δάχτυλα σας, απλώστε το σε στεγνά χείλη και κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφαιρέστε το με μια καθαρή πετσέτα και στη συνέχεια απλώστε lip balm.

Τα καρύδια έχουν πλούσια θρεπτικά συστατικά ενώ απολεπίζουν απαλά τα χείλη. Η ζάχαρη, όπως ήδη γνωρίζετε, είναι το συστατικό που περιέχουν σχεδόν όλα τα scrubs χειλιών, προσώπου και σώματος.

Το κακάο έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση και προσφέρει θρέψη στα χείλη. Τόσο ο λάδι καρύδας όσο και το ελαιόλαδο ενυδατώνουν σε βάθος τα χείλη και παράλληλα τους χαρίζουν την απαραίτητη υγρασία.

Extra Tip: Η ποσότητα που θα φτιάξετε είναι κατάλληλη για αρκετές χρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να βάλετε το scrub που θα περισσέψει σε ένα μικρό βαζάκι ή πλαστική συσκευασία ώστε να το χρησιμοποιήσετε και πάλι.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας:

DIY: 5 φανταστικά half up braids για μακριά μαλλιά!

Καστορέλαιο: Δες πως θα το χρησιμοποιήσεις στη beauty ρουτίνα σου!

Keywords
Τυχαία Θέματα