Aντηλιακό και το Χειμώνα: Tips για να αποφύγεις τις πανάδες στο πρόσωπο!

Αυτές τις μέρες που έχει έντονη ηλιοφάνεια ήρθαν για να μας θυμίσουν το πόσο απαραίτητη είναι η χρήση αντηλιακού και το Χειμώνα για την προστασία της επιδερμίδας!

Ο ήλιος είναι φανερός αλλά κρύβεται και πίσω από τα σύννεφα τις μουντές μέρες, άρα το αντηλιακό δεν το βάζουμε μόνο το καλοκαίρι στο πρόσωπό μας!

Η προστασία του δέρματός μας από τον ήλιο είναι απαραίτητη, για τη διατήρηση της υγιούς και νεανικής όψης! Έχει ιδιαίτερη σημασία η χρήση του SPF,

όλο τον χρόνο, για να προστατεύσουμε την επιδερμίδα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Οι ακτίνες UV από τον ήλιο μπορούν να προκαλέσουν διάφορα δερματικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόωρης γήρανσης, των ηλιακών εγκαυμάτων, ακόμη και του καρκίνου του δέρματος.

Έτσι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε κοκκινίλες, σημάδια στο πρόσωπο και πανάδες, είναι χρησιμοποιώντας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Το SPF, ή ο παράγοντας προστασίας από τον ήλιο, είναι ένα μέτρο του πόσο καλά ένα αντηλιακό θα προστατεύσει το δέρμα σας από τις ακτίνες UVB, οι οποίες είναι οι ακτίνες που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα.

Όσο υψηλότερο είναι το SPF, τόσο περισσότερη προστασία θα έχετε. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση αντηλιακού με SPF τουλάχιστον 30.

Εκτός από τη χρήση αντηλιακού, υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προστατέψετε το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Εδώ σας δίνω μερικές χρήσιμες συμβουλές για να προστατευτείς από τον ήλιο και αυτήν την περίοδο:

*Φοράτε γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των ματιών σας από την υπεριώδη ακτινοβολία και επίσης να προστατεύσουν το ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια σας.

*Φοράτε καπέλο jockey

Που είναι και της μόδας! Πραγματικά ο ήλιος έχει αλλάξει και είναι τρομερά επιβλαβής. Οφείλεται σε μεγάλο μέρος στη δημιουργία πανάδων, δυσχρωμιών κτλ.

*Ειδικά εάν έχετε εφαρμόσει ορό με βιταμίνη C στο πρόσωπο, η ανάγκη χρήσης αντηλιακού είναι επιτακτική!

Θυμήσου πως δεν αρκούν μόνο οι κρέμες στην φροντίδα του προσώπου, το αντηλιακό Χειμώνα- Kαλοκαίρι είναι πια απαραίτητο!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα: Beauty Εssence: Το κορεάτικο προϊόν ομορφιάς για extra boost της επιδερμίδας!

Keywords
Τυχαία Θέματα