Aloe vera: Το φυσικό, ενυδατικό συστατικό που θα σώσει το δέρμα σας!

Τις ευεργετικές ιδιότητες της αλόης τις γνωρίζετε. Αυτό που μάλλον δεν ξέρετε είναι ότι πρέπει να έχει σημαντική θέση στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης.

Δείτε όλα όσα προσφέρει στην επιδερμίδα ώστε να την εκτιμήσετε όπως της αξίζει.

Το τζελ της aloe vera αποτελείται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από νερό. Πράγμα που σημαίνει ότι προσφέρει στην επιδερμίδα την υγρασία που έχει ανάγκη ώστε να παραμένει λαμπερή και υγιής.

Παράλληλα χάρη στην υφή του είναι κατάλληλο ακόμη και για τις λιπαρές επιδερμίδες

αλλά και για όσες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής.

Το aloe vera gel περιέχει επίσης σαλικυλικό οξύ, ένα συστατικό γνωστό για την αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδη δράση του. Η καθημερινή χρήση λοιπόν μπορεί να επουλώσει ατέλειες και να απομακρύνει τα μαύρα στίγματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Achache virginie (@virginie.achache)

Αν η ακμή είναι επίμονη και έχει δημιουργήσει σπυράκια και φλεγμονές το τζελ της αλόης είναι σωτήριο. Θα καταπραΰνει τα σημάδια και παράλληλα θα ηρεμήσει τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες.

Καλό είναι να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας για τη σωστή χρήση και συχνότητα ώστε τα αποτελέσματα να είναι άμεσα. Παράλληλα μην ξεχνάτε ότι κάθε φορά που απλώνετε το τζελ θα πρέπει τα χέρια σας να είναι απόλυτα καθαρά.

Καθώς επίσης κατά την περίοδο που το χρησιμοποιείτε αποφεύγετε τα βαριά προϊόντα μακιγιάζ όπως φον ντε τεν και πούδρες.

Η aloe vera όμως εκτός από τα νεανικά δέρματα ή εκείνα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ακμή είναι κατάλληλη και για τις ώριμες επιδερμίδες.

Χάρη στον ψευδάργυρο αλλά και τις βιταμίνες C και E που περιέχει ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται σφριγηλό και πιο ελαστικό.

Λεπτές γραμμές και ρυτίδες λειαίνονται ενώ η επιδερμίδα αποκτά μια φυσική λάμψη. Αν ανήκετε στην συγκεκριμένη κατηγορία συνδυάζετε την με τα αντιρυτιδικά προϊόντα ώστε η δράση της να είναι ακόμη πιο άμεση.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

10 ασπρόμαυρα nail art designs που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνες σας!

Οι 7 ωραιότερες αλογοουρές των αγαπημένων μας celebrities! Ποια θα φτιάξετε σήμερα;

Keywords
Τυχαία Θέματα