5+1 tips για τη διακόσμηση του σπιτιού που πρέπει να ξέρεις…

Θες να μετατρέψεις το διαμέρισμά σου σε έναν φιλόξενο και άρτια διακοσμημένο χώρο που θα χαίρεσαι να ζεις; Δώσε λοιπόν βάση στις παρακάτω συμβουλές και δημιούργησε την τέλεια ατμόσφαιρα στο σπίτι σου…

Νο1
Μην διακοσμείς τον χώρο σου με πολλά μικρά διακοσμητικά αλλά επέλεξε αντικείμενα, πίνακες και έπιπλα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Ακόμα όμως και αν έχεις ήδη πολλά μικρά διακοσμητικά, αντί να τα σκορπίσεις μέσα στο χώρο, που θα τον κάνει να φαίνεται ακατάστατος, προτίμησε να φτιάξεις μια ωραία σύνθεση

σε μία βιβλιοθήκη.

Νο2
Ξέρουμε πως είναι το ίδιο δύσκολο να συγκρατηθείς στα ψώνια είτε πρόκειται για ρούχα είτε για έπιπλα. Επειδή όμως άλλο ένα τζίν και άλλο ένας καναπές, πριν αγοράσεις κάτι για το σπίτι, σκέψου πως το θες, μέτρα το χώρο σου και τήρησε το μπατζετ που έχεις αποφασίσει να διαθέσεις, για να αποφύγεις μια αγορά που δεν θα ταιριάξει τελικά στη διακόσμηση σου.

Νο3
Μην ξεκινάς με το χρώμα των τοίχων γιατί μετά θα σου είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεις υφάσματα που να ταιριάζουν. Άρχισε διαλέγοντας τα μαξιλάρια, τα χαλιά και τις κουρτίνες που επιθυμείς και μετά βρες ένα ουδέτερο ταιριαστό χρώμα για τους τοίχους σου.

Νο4
Μην επιλέγεις πολλά έντονα χρώματα και εντυπωσιακά αντικείμενα γιατί έτσι θα δημιουργήσεις ένα χάος για το μάτι. Κράτα λιτές γραμμές και ουδέτερους τόνους και ρίξε όλη την προσοχή σε ένα μόνο επιβλητικό και ενδιαφέρον αντικείμενο, όπως έναν πίνακα.

Νο5
Μην επιλέγεις όλα σου τα έπιπλα από το ίδιο κατάστημα αλλιώς το δωμάτιο σου θα μοιάζεις με έναν απρόσωπο κατάλογο. Διάλεξε αντικείμενα με χαρακτήρα που θα δέσουν μεταξύ τους και θα δημιουργήσουν έναν ζεστό χώρο με προσωπικότητα.

Last but not least
Φυσικά πάρε γνώμες από φίλους και συγγενείς. Εσύ που ζεις σε αυτόν το χώρο ίσως να έχεις συνηθίσει και η γνώμη σου να μην είναι τόσο αντικειμενική και ξεκάθαρη.

Διάβασε ακόμα: Oργάνωσε σωστά το δωμάτιο σου και κέρδισε έξτρα χώρο! 10 tips για να το καταφέρεις

Keywords
Τυχαία Θέματα