5 τρόποι για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου!

Αυτοπεποίθηση! Πόσα άρθρα, πόσα βιβλία και πόσες συζητήσεις έχουν γίνει γύρω από αυτή την λέξη! Έχεις ακούσει τόσα πολλά που νομίζω ότι έχεις μπερδευτεί. Καταρχήν, είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε κάτι. Αυτοπεποίθηση είναι να ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μας και να τα αποδεχόμαστε. Αυτοπεποίθηση δεν είναι να νομίζουμε ότι είμαστε τέλειοι, γιατί κανένας δεν είναι τέλειος! Αφού ξεκαθαρίσαμε και αυτή την μεγάλη διαφορά, πάμε να δούμε τρόπους που μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση!

1. Αγάπα τον εαυτό σου και δείξτο! Πιο συγκεκριμένα, το πρωί που θα

ξυπνήσεις και θα πας στο μπάνιο σου πες 4 φορές μπροστά από τον καθρεύτη σου ”Με αγαπάω”. Κάντο καθημερινά και θα δεις τεράστα αλλαγή στην ψυχολογία σου και στην διάθεση σου.

2. Φτιάξε την στάση του σώματος σου! Ανάλογα με τον τρόπο που καθόμαστε επηρεάζει τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας αλλά και το πως μας βλέπουν οι άλλοι. Σταμάτα, λοιπόν, να καμπουριάζεις και ίσιωσε την πλάτη σου! Πίστεψε στον εαυτό σου και νιώσε σιγουριά. Θα φανεί και στους άλλους!

3. Κάνε κάτι καλό για τον εαυτό σου και το σώμα σου. Φρόντισε τον! Άρχισε να περπατάς ή να τρέχεις μισή ώρα την ημέρα. Η γυμναστική, γενικά, μας βοηθάει στην διάθεση μας και να νιώθουμε πιο άνετα με τον εαυτό μας. Προσπάθησε να γυμνάζεσαι τακτικά και να ξεκινάς την ημέρα σου με ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό.

4. Χαμογελάστε! Είναι η πιο εύκολη συμβουλή που μπορείς να κάνεις! Ακόμα, και αν δεν έχετε καθόλου διάθεση, χαμογελάστε. Η διάθεση σας θα αλλάξει κατευθείαν και θα νιώσετε πιο καλά και πιο χαρούμενοι!

5. Σταμάτα να θες να γίνεις ”τέλειος”. Το ‘τέλειο’ είναι εχθρός της αυτοπεποίθησης. Μην βάζεις στόχους, πρότυπα και κριτήρια που στην πραγματικότητα είναι πάνω από τον εαυτό σου. Και δεν είναι κακό να είναι πάνω από τις δυνατότητες σου. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε καλοί σε ορισμένα πράγματα και σε άλλα όχι. Δέξου, λοιπόν, τον εαυτό σου και φτιάξε την καλύτερη εκδοχή του. Προσπάθησε να βελτιώνεσαι καθημερινά.

Διαβάστε ακόμα:Πώς να ξαναφουντώσεις τη χαμένη φλόγα στη σχέση σου

Keywords
Τυχαία Θέματα