5 λόγοι για να καταναλώνεις περισσότερο νερό!

Έχεις ακούσει πολλές φορές ότι το νερό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας. Είναι αποδεδειγμένο αφού προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να καταναλώνουμε τουλάχιστον καθημερινά 8-10 ποτήρια νερό για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι λόγοι όμως για να καταναλώνεις νερό; Δες αναλυτικά παρακάτω.

1. Βοηθάει στην μείωση βάρους. Το νερό μας δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού με αποτέλεσμα να ‘’φουσκώνουμε’’ πιο γρήγορα. Ακόμα, το νερό αντικαθιστά πολλά ποτά και επεξεργασμένους χυμούς γι αυτό είναι σύμμαχος στο αδυνάτισμα.

2.

Βοηθάει το δέρμα. Όταν ακούς νερό, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι ενυδάτωση. Το νερό, βοηθάει ώστε να έχουμε λαμπερό δέρμα, πιο ελαστικό και να καθαρίσει το δέρμα μας.

3. Καταπολεμά τους πονοκεφάλους. Ακόμα και ένα ποσοστό αφυδάτωσης μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Όταν δεν πίνετε την απαιτούμενη ποσότητα νερού νιώθετε κόπωση, κούραση και ότι δεν έχετε ενέργεια.

4. Βοηθάει στην αποτοξίνωση. Το νερό βοηθάει στην αποβολή των τοξινών και των άχρηστων ουσιών. Όταν ξεκινάτε αποτοξίνωση είναι απαραίτητο να καταναλώνεται όσο περισσότερο νερό μπορείτε. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε λεμόνι ή αγγούρι για περισσότερη αποτοξίνωση.

5. Επιταχύνει τον μεταβολισμό. Πόσες φορές έχεις ακούσει ότι όταν κάνεις δίαιτα πρέπει να πίνεις πολύ νερό για να χάσεις βάρος; Και ισχύει απόλυτα. Το νερό τονώνει τον μεταβολισμό σου. Μάλιστα, άρχισε να καταναλώνεις κάθε πρωί πριν το πρωινό σου χλιαρό νερό με λεμόνι και θα δεις τεράστια διαφορά.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα: Να γιατί πρέπει να εντάξεις στην διατροφή σου την γλυκοπατάτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα