10 tips για αρχάριες που θα απογειώσουν τη μαγειρική σου!

Θες να ανεβάσεις το επίπεδο της μαγειρικής σου και να αποκτήσεις τον αέρα ενός επαγγελματία σεφ μέσα στην κουζίνα; Τα πράγματα είναι πιο εύκολα απ’ όσο φαντάζεσαι! Ακολούθησε αυτά τα 10 βήματα και η επιτυχία είναι δεδομένη…!

#1. Ενημερώσου
Με ένα γρήγορο Google search μπορείς να βρεις πληθώρα πληροφοριών, από ιδιαίτερες συνταγές μέχρι μικρές λεπτομέρειες για να βελτιώσεις τα πιάτα σου. Ψάξε λοιπόν και διάβασε όλα τα μυστικά που θα κάνουν τους καλεσμένους σου να γλείφουν

τα δάχτυλά τους!

#2. Εξασκήσου
Η συχνή ενασχόληση είναι το βασικότερο μονοπάτι για την επιτυχία! Εξασκήσου λοιπόν με διάφορες μεθόδους μαγειρικής, κοψίματος κλπ.

#3. Εξοπλίσου
Τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα, οπότε επένδυσε σιγά σιγά σε βασικό εξοπλισμό που θα απογειώσει τις μαγειρικές σου ικανότητες. Ένα μαντεμένιο τηγάνι, δύο κοφτερά μαχαίρια, ένα μπλέντερ, καλός τρίφτης, ζυγαριά και θερμόμετρο είναι μερικά από τα βασικά εξαρτήματα για να ξεκινήσεις!

#4. Δοκίμασε
Μην ξεχνάς να δοκιμάζεις συνέχεια νέες γεύσεις και περίεργα πιάτα που θα αποτελέσουν έμπνευση και για τις δικές σου δημιουργίες!

#5. Προετοιμάσου
Πριν ξεκινήσεις μια συνταγή βεβαιώσου πως την έχεις διαβάσει και κατανοήσει πλήρως, ώστε να μην έχεις ανάγκη να την ξαναδιαβάζεις κατά την εκτέλεση.

#6. Οργανώσου
Η σωστή οργάνωση τόσο της κουζίνας όσο και των υλικών της συνταγής, είναι το Α και το Ω για ένα επιτυχημένο πιάτο!

#7. Καθάρισε τον πάγκο σου
Μετά από κάθε βήμα μιας συνταγής, βεβαιώσου ότι έχεις απομακρύνει τα σκουπίδια, έχεις καθαρίσει τον εξοπλισμό σου και έχεις αποθηκεύσει σωστά τα πράγματα που προετοίμασες και όσα δε θα χρειαστείς.

#8. Μάθε τα πάντα για το κρέας
Μάθε να ξεχωρίζεις το καλό κρέας αλλά και τους τρόπους που πρέπει να μαγειρεύεις το κάθε είδος. Για να σε διευκολύνουμε να θυμάσαι ότι τα πιο τρυφερά κομμάτια θέλουν υψηλή θερμοκρασία και γρήγορο μαγείρεμα ενώ τα πιο σκληρά κρέατα απαιτούν πολύωρο μαγείρεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

#9. Ψήσε σωστά
Τι καλύτερο από μια ψητή λαχταριστή μπριζόλα. Μάθε λοιπόν να ψήνεις σωστά, γυρίζοντας συχνά τα κρέατα στην ψησταριά σου και προσθέτοντας αλάτι πριν το ψήσιμο. Ένα θερμόμετρο υπερύθρων θα σε βοηθήσει μάλιστα να διατηρείς την τέλεια θερμοκρασία στο ψητό σου!

#10. Αλάτισε με μέτρο
Για να μη χάσουμε τη νοστιμιά του αλατιού αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλας ενδείκνυται να προσθέτουμε το αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος!

Διαβάστε ακόμα: Ο καλύτερος τρόπος για να διαρκούν περισσότερο τα λαχανικά σας στο ψυγείο!

Keywords
Τυχαία Θέματα