Τσικνοπέμπτη: Τρεις σούπερ συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, προτείνει για την Τσικνοπέμπτη μερικές σούπερ συνταγές για κρεατικά που θα… γλείφετε και τα δάχτυλά σας!1 Όλα στη σχάρα

Όλα στο BBQ με τις πιο ωραίες συνοδευτικές σάλτσες! Την Pepper steak sauce, που θα κάνει τα ψητά κρεατικά σας μοναδικά και

τη σάλτσα μουστάρδας για να σας μείνουν αξέχαστα και τα ψητά σας λαχανικά.

Εκτέλεση

Μπορούμε να κάνουμε μπάρμπεκιου, ψήνοντας όλα τα κρεατικά στα κάρβουνα, ή σε μπάρμπεκιου με γκάζι. Εναλλακτικά, ψήνουμε σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας ή ακόμα και στην τοστιέρα ανοίγοντας την στα δυο!

Ψήνουμε τα κρεατικά σύμφωνα με το γούστο μας και ανάλογα με το πάχος του κάθε είδους.
Τα διατηρούμε μετά το ψήσιμο σε ζεστό πιάτο για 6-8′ σκεπασμένα, ώστε να ξεκουραστούν.
Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες, ψητά λαχανικά και pepper stake sauce.

Για τη σάλτσα για μπάρμπεκιου, Pepper steak sauce

-Σπάμε τα πιπέρια σε γουδί ή με χοντρό πλάστη.
-Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3′, -προσθέτουμε τα πιπέρια, σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
-Προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος και βράζουμε για 3′. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
-Σιγομαγειρεύουμε να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αλατίζουμε στο τέλος.

Για τα ψητά λαχανικά

-Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες. Τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
-Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά. Τα βάζουμε σε έναν μεγάλο δίσκο.

Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.

Για τη σάλτσα μουστάρδα με μέλι

Ανακατεύουμε καλά, όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μέχρι να ενωθούν σε μια ωραία σάλτσα.

2 Κεμπάπ με πιπεριές και ντοματίνια

Για το κεμπάπ με πιπεριές, μπορούμε αντί να ψήσουμε τις πιπεριές Φλωρίνης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες πιπεριές σε βάζο. Τις στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά για το κεμπάπ σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.

Χωρίζουμε σε 6 μέρη. Πλάθουμε 6 μπιφτέκια. Χρειαζόμαστε 6 πλακέ σουβλιά για κεμπάπ. Ακουμπάμε κάθε σουβλί πάνω στο μπιφτέκι. Βρέχουμε τα χέρια σε κρύο νερό και αρχίζουμε να “ντύνουμε” πατώντας με την παλάμη (αγκαλιάζοντας το σουβλί). Φροντίζουμε να γίνει μακρύ και λεπτό το κάθε κεμπάπ.

Ψήνουμε στα κάρβουνα για 4΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως.

Για τη γαρνιτούρα

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι και ζυμώνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Το στύβουμε και το βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το σουμάκι, το μαϊντανό, τα ντοματίνια, και ανακατεύουμε καλά.

Παγώνουμε και σερβίρουμε πλάι στα κεμπάπ και τις πιπεριές. Συνοδεύστε τα με γιαούρτι και τις πανεύκολες σπιτικές πίτες.

Αν σας άρεσαν τα κεμπάπ με πιπεριές, τότε θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

Κεμπάπ με πιπεριά, με νοστιμιά μοναδική! Πετάξτε τα στα κάρβουνα και σε 10΄ θα απολαύσετε το πιο ωραίο κεμπάπ της ζωής σας.

3 Μοσχαρίσια μπριζόλα σταβλίσια μαριναρισμένη

Εκτέλεση

Για νόστιμη και ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα φτιάχνουμε πρώτα τη μαρινάδα. Στο μικρό μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, τα φύλλα του δεντρολίβανου, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, πολτοποιούμε και φτιάχνουμε τη μαρινάδα, που θα κάνει τις σταβλίσιες μπριζόλες πιο νόστιμες και πιο μαλακές.

Βάζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες (αφού τις ταμπονάρουμε με αποροφητικό χάρτι) σε πιατέλα. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Αλείφουμε καλά, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα σε κάθε μπριζόλα σταβλίσια, πάνω κάτω και γύρω γύρω.

Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας. Αφήνουμε να ποτίσει το κρέας, το λιγότερο για 1 ώρα, στο ψυγείο. Για περισσότερη νοστιμιά αφήστε το κρέας έως και για μία νύχτα μέσα στο ψυγείο περιχυμένο με τη μαρινάδα.

Αφήνουμε το κρέας να σταθεί για 30 λεπτά στον πάγκο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκουπίζουμε με αποροφητικό χαρτί τη μαρινάδα απο το κρέας.

Ζεσταίνουμε τη γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά.

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και απο τις δυο πλευρές. Αφήνουμε γύρω στα 6 λεπτά από κάθε πλευρά, αν θελουμε Medium-Rare. Αν θελουμε το κρέας περισσότερο ψημένο, τότε το αφήνουμε περισσότερα λεπτά στη φωτιά.

Μεταφέρουμε το κρέας σε ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε διαγώνια σε φέτες, με πάχος περίπου 3/4 του εκατοστού. Σερβίρουμε τη μοσχαρίσια μπριζόλα αμέσως.

The post Τσικνοπέμπτη: Τρεις σούπερ συνταγές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα