Τι να προσέξετε για να αποφύγετε την ουρολοίμωξη;

Η ουρολοίμωξη είναι ο δεύτερος πιο συχνός τύπος λοιμώξεων στον άνθρωπο, με τις γυναίκες νοσούν περισσότερες φορές λόγω της ανατομίας της γενετικής περιοχής τους. Τι πρέπει να προσέξετε το καλοκαίρι για να την αποφύγετε;

Η ουρολοίμωξη είναι μια γενικότερη έννοια της λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος από παθογόνους μικροοργανισμούς. Τα συμπτώματα διαφέρουν ανάλογα με το φύλο και την ηλικία. Στις γυναίκες, συνήθως εμφανίζεται με τσούξιμο, αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, πυελικό άλγος και συχνοουρία. Τα ούρα μπορεί να φαίνονται θολά και να συνυπάρχει άσχημη μυρωδιά. Επίσης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να υπάρχει αιματουρία. Οι άντρες συνήθως εμφανίζουν και υψηλό πυρετό. Και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η αντιβιοτική θεραπεία έπειτα από εξέταση ούρων.

Φοράτε άνετα ρούχα

Το καλοκαίρι το να φοράτε άνετα και δροσερά ρούχα και εσώρουχα βοηθά στο να μην αναπτύσσονται μικρόβια στην ευαίσθητη περιοχή. Ιδανικά καλό είναι να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα και όχι δαντελωτά ή νάιλον που δεν επιτρέπουν την επιδερμίδα να αναπνεύσει.

Πίνετε πολύ νερό

Η κατανάλωση της συνιστώμενης ποσότητας νερού είναι πολύ σημαντική για να αποφύγετε μια πιθανή ουρολοίμωξη. Συχνά μάλιστα θα ακούσετε να λένε «πιείτε νερό για να την προλάβετε». Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών και συνεπώς και ων μικροβίων.

Πιείτε χυμό Cranberry

Το cranberry έχει μία μοναδική ιδιότητα: αποτρέπει την προσκόλληση του Ε. Coli στα κύτταρα που επενδύουν το τοίχωμα της ουροδόχου κύστης. Επίσης είναι εξαιρετικά διουρητικό. Πολλές γυναίκες λαμβάνουν cranberry σε κάψουλες ακόμη και προληπτικά. Πολλοί, μάλιστα, γιατροί συνιστούν την, παράλληλη κατανάλωσή τους με τη συχνή ούρηση.

Μην κρατάτε την ούρηση

Οι επισκέψεις στην τουαλέτα πρέπει να γίνονται τη στιγμή που χρειάζεται και όχι με καθυστέρηση. Μην αναβάλλετε την ούρηση γιατί έχετε δουλειά, γιατί σιχαίνεστε ή ακόμη και γιατί ντρέπεστε να πάτε τουαλέτα. Κάνετε μεγάλο κακό στον οργανισμό καθώς τα μικρόβια συσσωρεύονται στην ουροδόχο κύστη.

Να είστε προσεκτικοί με την προσωπική υγιεινή

Η προσωπική υγιεινή παίζει μεγάλο ρόλο στην αποφυγή ουρολοίμωξης. Να μην ξεχνάτε να σκουπίζεστε από τα γεννητικά όργανα προς τον πρωκτό και όχι το ανάποδο. Να αλλάζετε όσο συχνά χρειάζεται σερβιέτες και ταμπόν όταν έχετε περίοδο. Επιπλέον προτιμήστε ήπια καθαριστικά της ευαίσθητης περιοχής με ουδέτερο ph.

Προσοχή στις σεξουαλικές επαφές

Εάν δεν έχετε σταθερή σχέση μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε προφυλακτικό σε κάθε ερωτική επαφή.

Μην κάνετε μπάνιο σε βρώμικη θάλασσα

Είναι σημαντικό να προσέχετε πού κάνετε μπάνιο, να μην είναι βρώμικα τα νερά και να αποφύγετε όσο γίνεται κάποιους παράγοντες, όπως το να απλώνετε την πετσέτα κατευθείαν στην άμμο.

Το μυστικό

Φροντίζετε να αλλάζετε το μαγιό σας και να μη μένετε για πολλή ώρα με το ίδιο βρεγμένο μαγιό.

The post Τι να προσέξετε για να αποφύγετε την ουρολοίμωξη; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα