Θέλετε να αδυνατίσετε; Υπάρχει μια εναλλακτική μέθοδος

Εάν θέλετε να αδυνατίσετε ή να κόψετε το κάπνισμα δοκιμάστε μία εναλλακτική μέθοδο. Ο Ιωάννης Σφυρής- Ειδικός Παθολόγος, Ιατρείο Παχυσαρκίας, Πρόληψης και Αντιγήρανσης, Ωτοβελονισμός εξηγεί πώς μπορεί να βοηθήσει ο ωτοβελονισμός.

Τι είναι ο Ωτοβελονισμός;

Μία ιατρική μέθοδος που χρησιμοποιεί το πτερύγιο του αυτιού για την πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία πολλών παθήσεων. Το πτερύγιο του αυτιού αποτελεί ένα μικροσύστημα πλούσιο σε νευρικές απολήξεις και υποδοχείς. Όταν υπάρχει κάποια παθολογική κατάσταση, εμφανίζονται ζώνες ευαισθησίας οι οποίες

μπορούν να ερεθιστούν με βελόνες, ηλεκτρισμό, μαγνητικά σφαιρίδια και ειδικούς σπόρους (Vaccaria), για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.

Που βοηθά;

Η δυναμική του ωτοβελονισμού είναι αποτελεσματική σε ένα ευρύ φάσμα δυσλειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού προσφέροντας μυοχαλαρωτική, αντικαταθλιπτική, αντιφλεγμονώδη και ρυθμιστική δράση.
Συμβάλλει στη θεραπεία
* παθήσεων με οξύ και χρόνιο άλγος π.χ. ημικρανίες, κεφαλαλγίες, οσφυαλγίες, αρθρίτιδες, αυχενικό,
* ψυχοσωματικών παθήσεων π.χ. άγχος, αϋπνίες, βουλιμία,
* στη διακοπή καπνίσματος,
* στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης όπως εξάψεις, διαταραχές στον ύπνο, κατάθλιψη κ.τλ.

Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα εξατομικεύονται ανάλογα με την πάθηση του ασθενούς, ύστερα από ένα αναλυτικό ιατρικό ιστορικό, κλινική εξέταση, αξιολόγηση εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς και συμπλήρωση ερωτηματολογίου . Αν κριθεί αναγκαίο ο ιατρός θα παραπέμψει τον ασθενή για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Οι συνεδρίες διενεργούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να γίνεται αξιολόγηση αλλά και τροποποίηση της θεραπείας ανάλογα με την πορεία του ασθενούς. Η πιο σύγχρονη και αξιόλογη μέθοδος ωτοβελονισμού είναι η τοποθέτηση ημιμόνιμων βελονών. Πρόκειται για αποστειρωμένες βελόνες μιας χρήσης, μεγέθους λίγων χιλιοστών που καλύπτονται με διακριτικά αυτοκόλλητα και τοποθετούνται στις ζώνες ευαισθησίας του πτερυγίου για περίπου 2 εβδομάδες. Δεν προκαλούν ενόχληση ή άλγος τόσο κατά την τοποθέτησή τους όσο και κατά την παραμονή τους στο αυτί.

Το μυστικό

Ο Ωτοβελονισμός είναι μια αποτελεσματική και ανώδυνη μέθοδος χωρίς παρενέργειες που έχει ένδειξη σε πολλές παθήσεις με εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα και πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Προϋπόθεση είναι βέβαια να εφαρμόζεται από ειδικά εκπαιδευμένο ιατρό που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σε συνδυασμό με την κλασσική ιατρική, επιτυγχάνοντας μια ολιστική και ολοκληρωμένη θεραπεία προς όφελος του ασθενούς.
.

The post Θέλετε να αδυνατίσετε; Υπάρχει μια εναλλακτική μέθοδος appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα