Τα superfoods που ενυδατώνουν και σας δείχνουν νεότερες!

Δίνουν ζωή στον οργανισμό, φροντίζουν τα αφυδατωμένα μαλλιά και χείλη, και σας κάνουν να δείχνετε χρόνια νεότερη με τις θαυματουργές τους ιδιότητες. Αυτά τα 8 superfoods ενυδάτωσης ενισχύουν την υγεία του σώματός σας και αναδεικνύουν την ομορφιά σας, προστατεύοντας την επιδερμίδα από την αφυδάτωση και τις ρυτίδες.

Γλυκοπατάτα
Οι γλυκοπατάτες είναι ένα από τα superfoods που ενισχύουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας σε κάθε ηλικία. Το περίβλημα και η σάρκα τους έχουν δύο συστατικά – όπλα κατά της αφυδάτωσης του δέρματος – τη Β-Καροτίνη, που ενδυναμώνει την άμυνα της επιδερμίδας για να διατηρεί

την υγρασία της και τη Βιταμίνη Α, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

Λάδι Καρύδας
Το δέντρο καρύδας αποκαλείται συχνά «δέντρο της ζωής» και όχι για αστείο. Πέρα από τα οφέλη της καρύδας και του «χυμού» της στην υγεία μας, πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο λάδι στην ομορφιά μιας goddess σαν εσένα. Και απαραίτητο βαζάκι να υπάρχει στο μπάνιο σου. Το λάδι καρύδας εισχωρεί βαθιά στο δέρμα και βοηθάει να διατηρηθούν τα επίπεδα υγρασίας και λάμψης. Έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και προστατεύει το δέρμα από μολύνσεις. Θυμήσου ότι το αυθεντικό λάδι καρύδας μοιάζει με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ γίνεται ρευστό όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα σου. Είναι, μάλιστα, ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιηλιακά και κάνει θαύματα στην ενυδάτωση των χειλιών σου.

Αβοκάντο
Δεν είναι τυχαίο ότι το αποκαλούν ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα στον κόσμο. Η λίστα βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων που περιέχει είναι μεγάλη. Μεταξύ άλλων, το δέρμα ενισχύουν οι: Α, Ε, Β, ενώ περιέχει κάλιο πιο πολύ από αυτό που βρίσκουμε στη μπανάνα. Αυτό το superfood σφύζει από φυλλικό οξύ, απαραίτητο για τον αιμοποιητικό ιστό. Το έλαιο αβοκάντο βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου που κάνει το δέρμα ελαστικό και σφριγηλό. Η καλύτερη κρέμα ενυδάτωσης που έχει να σου δώσει η φύση.

Αγγούρι
Ανάμεσα στις μάσκες με ασπράδια αυγών και στην απολέπιση με καστανή ζάχαρη, το αγγούρι θριαμβεύει. Περιέχει υψηλές ποσότητες Βιταμίνης C και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην διατήρηση της λάμψης της επιδερμίδας, ενώ η φλούδα έχει και πυρίτιο που τονώνει και ενυδατώνει βαθιά. Xρησιμοποιείται σε φετούλες για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και καταπραΰνει το πρήξιμο. Με την υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό ζωντανεύει το θαμπό και ταλαιπωρημένο δέρμα από το βαρύ καθημερινό μακιγιάζ.

Μανταρίνι
Αν και μικρό αυτό το εσπεριδοειδές σφύζει από βιταμίνες Α και C και Β-Καροτίνη, που βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του. Επιπλέον, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου που κάνει το δέρμα πιο σφριγηλό, απαλύνει τις ρυτίδες και βοηθά στην άμυνα κατά των βλαβών από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας και τις επιθετικές ακτίνες του ήλιου. Μανταρίνι, γιαούρτι και ελαιόλαδο κάνουν μια πρώτης τάξεως μάσκα ενυδάτωσης.

Ηλιόσπορος
Αυτοί οι θαυματουργοί σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε Βιταμίνη Ε. Πέρα από το γεγονός ότι θρέφει την επιδερμίδα, η Ε προετοιμάζει και τις στιβάδες του δέρματος να δεχθούν και να ενσωματώσουν την απόλυτη ενυδάτωση. Η βιταμίνη Ε είναι εχθρός των ελεύθερων ριζών, που διαβρώνουν τη δομή των κυττάρων μας. Οι ηλιόσποροι περιέχουν και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα για την αναγέννηση του δέρματος, καθώς και σελήνιο που προστατεύει από τις μολύνσεις.

Σπαράγγι
Όπως και ο ηλιόσπορος, έτσι και τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνη E προφυλάσσει από τις ελεύθερες ρίζες και δημιουργεί και μια ασπίδα προστασίας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Τρώγοντας σπαράγγια όσο περίεργο και αν φαίνεται βοηθάς την ελαστικότητα του δέρματος και αυτό σημαίνει «λιγότερες» ρυτίδες. Ο πιο υγιεινός τρόπος να ετοιμάσεις τα σπαράγγια σου είναι να τα σοτάρεις ελαφρά σε καλής ποιότητας ελαιόλαδο ή στο γκριλ. Το καλύτερο όμως το φυλάξαμε για το τέλος… διασπούν το αλκοόλ και προλαμβάνουν το hangover!

Αλόη Βέρα
Ιδανική για την ενυδάτωση χειλιών, μαλλιών και σώματος, έχει 99% περιεκτικότητα σε νερό. Η αλόη έχει αντιβιοτικές, βακτηριοκτόνες, αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες και βοηθάει σε θέματα ακμής. Για όλους αυτούς τους λόγους βρίσκουμε αυτό το superfood πολύ συχνά σε μάσκες, κρέμες ανάπλασης και λοσιόν για μετά τον ήλιο. Κόβοντας το φύλλο του φυτού και παίρνοντας από μέσα το περίφημο ζελέ του έχεις τον πιο αποτελεματικό ορό άμεσης σύσφιξης.

Πηγη

The post Τα superfoods που ενυδατώνουν και σας δείχνουν νεότερες! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα