Τα πιο συχνά λάθη ομορφιάς που κάνουμε το καλοκαίρι

Αυτά είναι τα σημαντικότερα λάθη της καλοκαιρινής μας φροντίδας. Προσπαθήστε να τα αποφύγετε για να προστατέψετε την επιδερμίδα σας.

1. Δεν χρησιμοποιούμε scrub σώματος
Με την απολέπιση το χρώμα θα διαρκέσει περισσότερο. Η τακτική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων θα κάνει την επιδερμίδα λαμπερή και απαλή και θα αποτρέψει το πρόωρο ξεφλούδισμα. Επιπλέον, αν σκοπεύουμε να κάνουμε αυτομαύρισμα, το απολεπιστικό είναι must προκειμένου το self-tanner να απλωθεί ομοιόμορφα και σωστά.

2. Αποφεύγουμε την ενυδατική
Το ότι δεν ξεφλουδίζει ή δεν «τραβάει» η επιδερμίδα δεν σημαίνει

ότι δεν χρειάζεται ενυδάτωση. Είναι απαραίτητη, ακόμα και αν έχουμε μεικτό/λιπαρό τύπο.

3. Δεν απλώνουμε αρκετό αντηλιακό
Το να βάζουμε μία φορά τη μέρα αντηλιακό δεν σημαίνει ότι είμαστε προστατευμένοι. Πρέπει να το ανανεώνουμε κάθε 2-3 ώρες, ιδιαίτερα αν παίζουμε σπορ στην παραλία ή μπαινοβγαίνουμε στη θάλασσα. Δεν παραλείπουμε τον αυχένα, τα αφτιά και τα χείλη, περιοχές που συνήθως ξεχνάμε.

4. Παραμελούμε τα μαλλιά και το τριχωτό
Το αλάτι και το χλώριο είναι οι μεγαλύτεροι καταστροφείς των μαλλιών, ιδιαίτερα των βαμμένων και ταλαιπωρημένων. Ξεθωριάζουν το χρώμα και προκαλούν φριζάρισμα. Ετσι καλό είναι το καλοκαίρι να χρησιμοποιούμε σαμπουάν και μάσκες ειδικά σχεδιασμένα για αυτή την εποχή, καθώς και κάποιο ειδικό αντηλιακό σπρέι. Επιπλέον, ένα καπέλο είναι must, ιδιαίτερα όταν πάμε παραλία για να προστατεύσουμε όχι μόνο τα μαλλιά αλλά και το τριχωτό που μπορεί να ερεθιστεί χωρίς να το καταλάβουμε.

5. Ξεχνάμε τα γυαλιά ηλίου
Ενα αξεσουάρ που επιβάλλεται όλον τον χρόνο, για την υγεία των ματιών αλλά και για να αποφύγουμε τις ρυτίδες και «το πόδι της χήνας».

The post Τα πιο συχνά λάθη ομορφιάς που κάνουμε το καλοκαίρι appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα