Συνταγή: Λιγκουίνι με γαρίδες και κολοκυθάκια

Ένα εύκολο κυρίως πιάτο που θυμίζει καλοκαιρινές διακοπές.

Υλικά
1 πακέτο λιγκουίνι
αλάτι, πιπέρι
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας βασιλικό
1/2 κιλό γαρίδες Νο 6
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλυτζάνι ούζο
4 κολοκυθάκια
1 καυτερή πιπερίτσα

Οδηγίες

Αν οι γαρίδες δεν είναι καθαρισμένες, καθαρίζετε τις γαρίδες. Σε ένα τηγάνι σωτάρετε τις γαρίδες με μια κουταλιά της σούπας λάδι μέχρι να βγάλουν αρκετό ζουμάκι.

Σουρώνετε τις γαρίδες, αλλά δε χύνετε το ζουμί τους, το κρατάτε για να το χρησιμοποιήσετε

στη σάλτσα.

Σε μια κατσαρόλα, βράζετε τα λιγκουίνι, al dente.

Παράλληλα, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Επίσης, κόβετε τα κολοκυθάκια και τα ρίχνετε και αυτά στο τηγάνι. Σωτάρετε όλα μαζί για 2-3 λεπτά, και τα σβήνετε με το ούζο.

Μόλις εξατμιστεί το ούζο, προσθέτετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, τη πιπεριά, το μισό βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, καθώς και το ζουμί από τις γαρίδες. Βράζετε το μείγμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα, γύρω στα 10-15 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τις γαρίδες, και αφαιρείτε από τη σάλτσα τη πιπερίτσα.

Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια τη σάλτσα, καθώς και τον υπόλοιπο βασιλικό. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Το μυστικό

Οι γαρίδες χωρίζονται σε νούμερα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Ξεκινώντας από τις γαρίδες νούμερο 0 (γνωστές και ως «γαρίδες Ατλαντικού»), οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες (από 100 έως 120 γρ. η καθεμία), μικραίνουν σε μέγεθος όσο μεγαλώνει το νούμερο. Οι γαρίδες νούμερο 6 είναι οι πιο μικρές (10-15 γρ. η καθεμία), ενώ η τιμή τους είναι αντίστοιχη του μεγέθους.

Keywords
Τυχαία Θέματα