Συνταγή για μουσταλεριά χωρίς ζάχαρη

Η συνταγή για μουσταλευριά χωρίς ζάχαρη είναι πολύ απλή και το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι πως για κάθε φλιτζάνι μούστο προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι. Δοκιμάστε μάλιστα να κάνετε την κρέμα με έναν συνδυασμό κορν φλάουρ και αλευριού (1 και 1 κουταλιά), για ακόμη πιο απαλό και βελούδινο αποτέλεσμα.

Υλικά για μουσταλευριά χωρίς ζάχαρη

2 ποτήρια μούστος καθαρισμένος
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Καρύδια ή αμύγδαλα χονδροσπασμένα για το σερβίρισμα
Σουσάμι

ή παστέλι για το σερβίρισμα
Κανέλα

Οδηγίες για μουσταλευριά χωρίς ζάχαρη

Βάζετε τον μούστο στην κατσαρόλα, κρατώντας μισό ποτήρι στην άκρη. Λιώνετε το κορν φλάουρ στο μούστο που κρατήσατε εκτός με ένα πιρουνάκι.

Βάζετε το αλεύρι σε αντικολλητικό σκεύος και καβουρδίζετε ώστε να κιτρινίσει ελαφρά και να μην αφήσει μυρωδιά στο γλυκό.

Ανάβετε τη φωτιά στην κατσαρόλα και ζεσταίνετε τον μούστο. Προσθέτετε το αλεύρι σαν χιόνι, σταδιακά, ανακατεύοντας ζωηρά με σύρμα.

Αφού ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, προσθέτετε και τον υπόλοιπο μούστο με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε ώσπου να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μοιράζετε σε μπολάκια, αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε με καρύδια ή αμύγδαλα, σουσάμι ή σπασμένα κομμάτια παστέλι και κανέλα.

Το μυστικό

Η μουσταλευριά είναι το μόνο γλυκό που δεν γίνεται με ζάχαρη αλλά με τη φυσική γλύκα του σταφυλιού, πρέπει ο χυμός του φρούτου να είναι ολόφρεσκος, πριν τη ζύμωση που μεταμορφώνει σε οινόπνευμα τα σάκχαρα.

The post Συνταγή για μουσταλεριά χωρίς ζάχαρη appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα