Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τις κοκκινίλες

Τον χειμώνα το δέρμα σας κοκκινίζει, σας τραβάει και πονάτε; Προστατέψτε το με αυτά τα μυστικά!

Μερικές φορές η κοκκινίλα εμφανίζεται νωρίς το πρωί, άλλες φορές αφού έχετε φάει φαγητό με πολλά καρυκεύματα το μεσημέρι. Πέρα όμως από αυτές τις μικρές δοκιμασίες της μοντέρνας ζωής, γιατί στο καλό το πρόσωπο να γεμίζει με διάχυτες, ενοχλητικές και αντιαισθητικές κοκκινίλες; Για όλα φταίνε τα μικρά αιμοφόρα αγγεία που καλύπτουν ολόκληρη την επιφάνεια του δέρματος. Τα αιμοφόρα αγγεία της επιδερμίδας διαστέλλονται και γίνονται ορατά σε κάποιους παράγοντες όπως το κρύο ή την πολλή ζέστη

στο σπίτι από τα καλοριφέρ, ακόμη και η διατροφή ή το στρες μπορεί να πυροδοτήσει αυτή την φλεγμονώδη αντίδραση. Αν αυτό συνεχιστεί για καιρό, μπορεί να δημιουργηθεί μόνιμη φλεγμονή.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Το οινόπνευμα και η αμαμηλίδα μπορούν να προκαλέσουν κοκκινίλες, ενώ οι ουσίες κατά της ακμής όπως το υπεροξείδιο του βενζολίου, αλλά και τα στεροειδή και η υδροκορτιζόνη, μπορούν να επιδεινώσουν τους ερεθισμούς. Επομένως, περιορίστε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν αυτά τα συστατικά, εφόσον δεν σας είναι απολύτως απαραίτητα (ή χρησιμοποιήστε τα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας).

Διαλέξτε μια πλούσια ενυδατική σύνθεση με συστατικά που προσφέρουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Λεβάντα, χαμομήλι, καλέντουλα, αμαμελίδα και ματζουράνα καταπραΰνουν άμεσα και ηρεμούν την επιδερμίδα.

Πριν την εφαρμογή της κρέμας, ένας ψεκασμός με ιαματικό Νερό θα καταπραΰνει και θα αποσυμφορήσει το δέρμα.

Αν μετά την εφαρμογή κάποιου καλλυντικού προσώπου ή προϊόντος μακιγιάζ αισθάνεστε νυγμούς ή «τσιμπήματα» σταματήστε το.

Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 15 και πάνω. Η κόκκινη, ερεθισμένη επιδερμίδα είναι ακόμα πιο ευαίσθητη στο ηλιακό φως και μάλιστα πολύ περισσότερο το χειμώνα, μεγιστοποιώντας την ερυθρότητα.

Σε περίπτωση φλόγωσης, χρησιμοποιήστε καταπραϋντική επανορθωτική μάσκα.

The post Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από τις κοκκινίλες appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα