Πόσο κρατάνε τα τρόφιμά σας στο ψυγείο;

Τα φαγητά που έχουν τρομακτική όψη ή άσχημη οσμή προφανώς θέλουν πέταμα, αλλά χρειάζεται να πετάξετε και το γιαούρτι που έληξε μία μέρα πριν;

Οι ειδικοί λένε ότι εφόσον το φαγητό αποθηκεύεται σωστά, μπορεί να είναι κατάλληλο προς κατανάλωση πολύ μετά την ημερομηνία λήξης, που σε κάποιες περιπτώσεις σημαίνει αρκετές βδομάδες αργότερα. Δείτε πόσο κρατάνε:

Ψητή γαλοπούλα/κοτόπουλο: Έως και 4 μέρες

Μαρούλι, μπρόκολο: Έως και 5 μέρες

Βραστά (σφιχτά) αβγά: Έως και 1 βδομάδα

Σπανάκι:

Έως και 14 μέρες

Μήλα: Έως και 4 βδομάδες

Σάλτσα σε βάζο (αφότου ανοιχτεί): Έως και 2 μήνες

Ντρέσινγκ για σαλάτες: Έως και 3 μήνες

Μαρμελάδα: Έως και 1 χρόνο

Αυγολέμονο ή άλλα συστατικά που περιέχουν αυγό, αλλοιώνονται εύκολα και δεν είναι σωστή κίνηση να τα κρατάτε πολύ στο ψυγείο.

Γαλακτοκομικά (τυρί, γάλα, γιαούρτι): έχουν ημερομηνία λήξεως

Ζυμαρικά μαγειρεμένα: Συντηρούνται έως και 4 ημέρες

Ψάρια : Αλλοιώνονται εύκολα μέχρι 1 μέρα.

Όσπρια: Έως 2 ημέρες

Λαδερά: 2 ημέρες

Οι κρέμες γάλακτος: 2 με 4 ημέρες αφού ανοιχτούν. Κρέμες γάλακτος και ιδιαίτερα οι κρέμες με χαμηλά λιπαρά μπορεί να «κόψουν» πιο εύκολα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα ασπράδια αυγών.

Σαλάτες όπως είναι το τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα: Το ξύδι και το σκόρδο που περιέχει το τζατζίκι βοηθούν ώστε να έχει μεγαλύτερο χρόνο συντήρησής στο ψυγείο δηλαδή έως και 5 μέρες. 4 με 5 ημέρες κρατάει και η μελιτζανοσαλάτα.

Το μυστικό

Αν θέλετε να φυλάξετε μαγειρευτό φαγητό αφήστε το πρώτα να κρυώσει και μετά βάλτε το στη συντήρηση. Διαβάζετε τις οδηγίες στη συσκευασία που έχουν πληροφορίες για το χρόνο που μπορείτε να διατηρείτε τα τρόφιμα στην ψύξη.

Keywords
Αναζητήσεις
ποσο καιρο κρατάει η γαλοπουλο, ποτε ληγει το τζατζικι
Τυχαία Θέματα