Πώς τα κορίτσια στην εφηβεία μπορούν να ξεπεράσουν το φόβο της αποτυχίας

Στην εφηβεία, η αυτοπεποίθηση των κοριτσιών μειώνεται κατακόρυφα. Η πρόσφατη έρευνα Always Confidence & Puberty1 αποκαλύπτει ότι τα μισά κορίτσια παραλύουν στο Φόβο της Αποτυχίας κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Αυτός ο φόβος είναι τόσο έντονος που πολλά κορίτσια επιλέγουν να χάσουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως είναι το να αντιμετωπίζουν προκλήσεις και να δοκιμάζουν νέα πράγματα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Always, αποδείχθηκε

πως 7 στα 10 κορίτσια αποφεύγουν να δοκιμάσουν νέα πράγματα κατά τη διάρκεια της εφηβείας, επειδή φοβούνται ότι θα αποτύχουν. Σε ποσοστό 80% οι έφηβες αναφέρουν ότι η πίεση που νιώθουν για να ευχαριστήσουν τους άλλους και να είναι τέλειες, τις κάνει να φοβούνται μην κάνουν το παραμικρό λάθος, ενώ το 75% συμφωνεί ότι τα social media αποτελούν ένα πολύ βασικό παράγοντα που συμβάλλει σε αυτό το συναίσθημα του φόβου. Αλλά η εμπειρία, και τώρα πλέον και η έρευνα, δείχνουν πως η επιμονή μετά από μια αποτυχία είναι πραγματικά το «κλειδί» για τη μάθηση και τη δημιουργία νέων δεξιοτήτων. Η Always θέλει να ενθαρρύνει όλα τα κορίτσια να αγκαλιάσουν την αποτυχία, όποτε τους τυχαίνει, και την χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, να ενδυναμώσουν περαιτέρω την προσωπικότητά τους και να συνεχίσουν μπροστά #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ

Η Always με σκοπό να κάνει γνωστό το θέμα της έλλειψης αυτοπεποίθησης των κοριτσιών κατά τη διάρκεια της εφηβείας και να τα βοηθήσει να συνεχίσουν μετά από την αποτυχία, συνεργάστηκε με την αναγνωρισμένη σκηνοθέτη Lucy Luscombe με σκοπό τη δημιουργία ενός βίντεο που αναδεικνύει το πρόβλημα του φόβου της αποτυχίας κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Το νέο βίντεο #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ, που δίνει μια νέα κατεύθυνση στην καμπάνια, ακολουθεί μια ομάδα κοριτσιών σε μια καθημερινή τους ημέρα στο σχολείο. Από τις σχολικές εργασίες, ως τις θεατρικές πρόβες, τα τουρνουά σκάκι και πολλές ακόμα σχολικές δραστηριότητες, βλέπουμε πως τα κορίτσια αντιμετωπίζουν πραγματικές καθημερινές καταστάσεις και πόσο έντονος είναι ο φόβος τους ότι δεν θα ανταπεξέλθουν στο ύψος των περιστάσεων. Δείτε το βίντεο και ακούστε το μήνυμα που δίνει σε όλα τα κορίτσια να αποδεχθούν την αποτυχία ως «καύσιμο» για να συνεχίσουν:

Όσο πλησιάζουν την ενηλικίωση και κάνουν τον απολογισμό τους, πολλά κορίτσια αναγνωρίζουν πως οι στιγμές που πάλευαν με κάποιο εμπόδιο τα οδήγησαν να γίνουν πιο «ανθεκτικά». Συγκεκριμένα, τα τρία βασικά πράγματα που αποκτούν ξεπερνώντας μια αποτυχία είναι:

η αυξημένη γνώση, η δύναμη και η αυτοπεποίθηση.

Γι’αυτό είναι σημαντικό η κοινωνία να ενθαρρύνει τα κορίτσια να συνεχίζουν, ακόμη και όταν δεν πετυχαίνουν αμέσως το ζητούμενο στόχο. Έρευνες δείχνουν πως τα κορίτσια χρειάζονται την κοινωνική υποστήριξη για αναπτυχθούν. Για την ακρίβεια, περισσότερο από το 80% των κοριτσιών συμφωνεί πως αν τα κορίτσια αισθάνονταν πως η αποτυχία είναι αποδεκτή κατά τη διάρκεια της εφηβείας, θα συνέχιζαν να κάνουν πράγματα που αγαπούν, να αναλαμβάνουν περισσότερες προκλήσεις και να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Σημαντικά ευρήματα της έρευνας

Πάνω από τα μισά κορίτσια χάνουν την αυτοπεποίθησή τους στην εφηβείαΤο 50% των κοριτσιών παραλύει στο φόβο της αποτυχίας κατά τη διάρκεια της εφηβείας7 στα 10 κορίτσια αποφεύγουν να δοκιμάσουν νέα πράγματα κατά τη διάρκεια της εφηβείας γιατί φοβούνται ότι θα αποτύχουν και 6 στα 10 κορίτσια ομολόγησαν πως η αποτυχία κατά τη διάρκεια της εφηβείας τα έκανε να θέλουν να τα παρατήσουνΤα μισά κορίτσια πιστεύουν ότι η κοινωνία απορρίπτει τα κορίτσια που αποτυγχάνουν8 στα 10 κορίτσια αναφέρουν ότι η πίεση που νιώθουν από τον κοινωνικό σύνολο για να ευχαριστήσουν τους άλλους και να είναι τέλειες, αποτελούν βασικές αιτίες του φόβου τους για αποτυχία κατά την εφηβεία75% συμφωνεί ότι τα social media αποτελούν ένα πολύ βασικό παράγοντα που συμβάλλει σε αυτό το συναίσθημα του φόβουΤα 3 σπουδαιότερα πράγματα που κερδίζουν τα κορίτσια όταν δεν τα παρατούν μετά από μια αποτυχία, είναι η αύξηση της γνώσης, της δύναμης και της αυτοπεποίθησης.Περισσότερο από το 80% των κοριτσιών συμφωνούν πως εάν τα κορίτσια αισθανόταν ότι είναι εντάξει να μην τα καταφέρνεις πάντα κατά την εφηβεία, θα συνέχιζαν να κάνουν τα αγαπημένα τους πράγματα, να αντιμετωπίζουν περισσότερες προκλήσεις και να αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Στήριξε κι εσύ την εκστρατεία της Always για την ενθάρρυνση των κοριτσιών να συνεχίζουν, ακόμη και όταν αποτυγχάνουν. Μοιράσου ένα post, βίντεο ή φωτογραφία που δείχνει πως προσπαθείς, αποτυγχάνεις και συνεχίζεις #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ, για να εμπνεύσεις και άλλους να κάνουν το ίδιο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo #LikeAGirl, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.always.com.

The post Πώς τα κορίτσια στην εφηβεία μπορούν να ξεπεράσουν το φόβο της αποτυχίας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα