Πώς να φτιάξετε ένα δροσιστικό κοκτέιλ Strawberry Daiquiri

Το κοκτέιλ Daiquiri δημιουργήθηκε στην Κούβα παίρνοντας το όνομά του από την ομώνυμη πόλη. Είναι κοκτέιλ που η ομορφιά του βασίζεται στην απλότητα: ρούμι, λάιμ και ζάχαρη, ανακατεμένα με πάγο.

Η απογείωση της φήμης του συνδέθηκε με την ανακάλυψή του από τον Έρνεστ Χέμινγουέι, του οποίου το αγαπημένο daiquiri ονομάζεται Papa Doble (το διπλό του μπαμπά, αφού έτσι τον αποκαλούσαν) και το έπινε στο διάσημο γκράντε ψαρο-εστιατόριο και μπαρ της Αβάνας ονόματι Εl Floridita. Περιέχει άσπρο ρούμι, μερικές σταγόνες λικέρ μαρασκίνο και χυμό μισού γκρέιπφρουτ, χωρίς ζάχαρη. Ένα δροσιστικό cocktail

φράουλας από τον σεφ Πέτρο Συρίγο.

Συστατικά

60 ml Ρούμι λευκό
10 ml Φρέσκος χυμός lime (μοσχολέμονο)
15 ml σιρόπι ζάχαρης
4-5 μεγάλες φράουλες
Δυόσμο

Οδηγίες

Για το σιρόπι ζάχαρης θα πρέπει η αναλογία να ειναι ισόποση, δηλαδή για 1 λίτρο νερό θα χρειαστείτε 1 κιλό ζάχαρη, για 100γρ ζάχαρη θα χρειαστείτε 100ml νερό.

Ανακατέψτε καλά τη ζάχαρη με το νερό σε ένα κατσαρολάκι που θα το βάλετε να ζεσταθεί λίγο μέχρι να λιώσει.

Για το Strawberry Daiquiri βάζετε όλα τα υλικά με πάγο στο shaker και αναμειγνύετε καλά. Σουρώνετε και σερβίρετε σε ένα παγωμένο ποτήρι Cocktail.

Στην περίπτωση που θέλετε να το κάνετε σαν γρανίτα (Frozen), αναμειγνύετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με πάγο σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Αδειάζετε σε ποτήρι χαμηλό ή σε ποτήρι Cocktail, διακοσμείτε με μια φράουλα, δυόσμο και με lime και σερβίρετε με καλαμάκια.

The post Πώς να φτιάξετε ένα δροσιστικό κοκτέιλ Strawberry Daiquiri appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα