Πώς να αποκτήσετε το Βοhemian Style

Mπορεί σε κάποιους να φαίνεται πολύπλοκο, έντονο σε χρωματισμούς, φλύαρο, ή και λίγο ξεπερασμένης εποχής. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι το Bohemian Chic έχει επιστρέψει δυναμικά στο χώρο της μόδας, κι από εκεί δεν ήταν δυνατό να μην επηρεάσει και τη διακόσμηση.

Αν το εφαρμόσετε με μικρές πινελιές στο σπίτι σας, χωρίς υπερβολές, σε χώρους που είναι φωτεινοί ώστε να μη «βαραίνουν», το «μποέμ» είναι ένας όμορφος τρόπος να ανανεώσετε το χώρο σας ενόψει του καλοκαιριού.

Πώς να διαμορφώσετε το χώρο σας:

1 Φθαρμένοι τοίχοι,

επενδύσεις με τουβλάκι διακοσμητικό (είτε πλακάκι είτε σε ταπετσαρία), χρώματα έντονα, διακοσμητικά pattern με ρόμβους και λουλούδια, καθώς και τεχνητή επεξεργασία για φθαρμένο αποτέλεσμα σε έπιπλα, είναι κάποια από τις πιο μεγάλες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε.

2 Με μικρότερές αλλαγές, μπορείτε να φέρετε το Boho στο χώρο σας, με υφάσματα και υφαντά κρεμαστά, με κάδρα, με φωτιστικά, με μαξιλάρες στο πάτωμα ή τον καναπέ, με κουρτίνες και καθρέπτες.

3 Ό,τι και να επιλέξετε, μην ξεχάσετε να εστιάσετε σε φωτεινά χρώματα και έντονα μοτίβα. Και κυρίως ενεργοποιήστε όλες τις αισθήσεις σας: το Βοhemian style αφορά όχι μόνο τις εικόνες, αλλά και τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τη γενικότερη κουλτούρα του. Προμηθευτείτε κεριά με αρώματα λουλουδιών, διαλέξτε μενού ώστε να διαμορφώσετε ανάλογα κάποιο δείπνο, και κυρίως αφήστε το χαλαρό ρυθμό – ειδικά ενόψει του καλοκαιριού- να σας συνεπάρει.

Μάγδα Κ. Μαυρίκη, www.mamaproject.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα