Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας

Εάν θέλετε να ζήσετε περισσότερο το μυστικό της μακροζωίας είναι η 30 λεπτά άσκηση κάθε μέρα!

Εδώ και πολλά χρόνια, είναι γνωστό πως ο αθλητισμός κι η άσκηση γενικότερα, έχουν πολλαπλά οφέλη τόσο σε επίπεδο εμφάνισης, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης της σωματικής, πνευματικής και ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με επίσημες μελέτες, ένα παιδί θα πρέπει να εξασφαλίζει την ημέρα περίπου 60 λεπτά άσκησης, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τους ενήλικες.

Η σημασία της άσκησης
Δεν είναι απαραίτητο να αφιερώσουμε πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, για να κάνουμε γυμναστική. Ακόμη και μισή ώρα είναι αρκετή, αρκεί να επιλέξουμε την άσκηση που μας ταιριάζει. Η Sport & Leadership Expert, Renee Lopez εξηγεί πως: «Η γυμναστική δεν είναι απλά ένα hobby ή μία ιδανική δουλειά. Ο άνθρωπος, μέσα από την άσκηση μαθαίνει σημαντικά πράγματα που θα τον βοηθήσουν γενικότερα στη ζωή του. Αν μιλάμε για ένα ομαδικό άθλημα για παράδειγμα, μαθαίνεις πως να συνυπάρχεις με άλλους ανθρώπους και να λειτουργείς σωστά σε ένα σύνολο. Μαθαίνεις να σέβεσαι τους κανόνες κι αποκτάς πειθαρχία. Αυτά είναι μόλις μερικά παραδείγματα, καθώς τα οφέλη είναι πραγματικά πολλά».

Από τη δική της μεριά, η Dr Joann Lukins αναφέρει πως: «Η σωματική άσκηση είναι σημαντική τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά. Ακόμη και λίγη ώρα μέσα στην ημέρα είναι αρκετή. Η γυμναστική, συμβάλλει στην καταπολέμηση του άγχους και του stress και φυσικά, μας βοηθάει να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμασταν πάντα, όταν συνδυάζεται και με ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής». Φορέστε σήμερα κιόλας τα αθλητικά σας και βρείτε κι εσείς το είδος γυμναστικής που σας ταιριάζει. Το καλοκαίρι πλησιάζει κι είναι ευκαιρία να δείτε και πάλι το σώμα σας, στα καλύτερά του!

Το μυστικό της μακροζωίας
Υπάρχουν κάποια ήδη άσκησης όμως, που πέρα από τα οφέλη που έχουν για το σώμα και την πνευματική υγεία μας, μπορούν να μας χαρίσουν και μερικά παραπάνω χρόνια ζωής! Σύμφωνα με τη μελέτη της «Mayo Clinic Proceedings» μορφές άσκησης όπως το tennis, η κολύμβηση ή και το Jogging συνδέονται άμεσα με ανθρώπους που έζησαν κατά μέσο όρο από 3 έως και 10 χρόνια περισσότερο!

The post Ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Omorfa Mystika