Ποιες καθημερινές συνήθειες μας γερνάνε;

Κάποιες συνήθειες έχουν μερίδιο ευθύνης στο ότι γερνάμε γρηγορότερα από όσο θα έπρεπε. Δείτε ποιες:

Κάνουμε «φούρνο» το δωμάτιο
Ίσως τους τελευταίους χειμώνες να μην συμβαίνει τόσο συχνά, ωστόσο οποιοδήποτε μέσο κι αν χρησιμοποιούμε για να ζεστάνουμε το παγωμένο διαμέρισμα, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι οι πηγές θέρμανσης πολύ εύκολα μετατρέπονται σε πηγές … γήρανσης . Η θερμότητα που εκπέμπει το τζάκι, το κλιματιστικό ή το αερόθερμο, απορροφά την υγρασία του αέρα και η επιδερμίδα εμφανίζει ξηρότητα και φλεγμονή (τέτοια είναι το κοκκίνισμα από τη ζέστη) , συμπτώματα που συνδέονται

άμεσα με τη γήρανση.

Πίνουμε το ποτό μας με καλαμάκι
Ναι, το απολαμβάνουμε περισσότερο και επιπλέον, δεν φεύγει το κραγιόν. Όμως το ασυναίσθητο ζάρωμα των ματιών με κάθε ρουφηξιά του αγαπημένου μας κοκτέιλ ή αναψυκτικού και βέβαια των χειλιών που συγκρατούν το καλαμάκι μπορούν με τον καιρό να οδηγήσουν στον σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πόδι της χήνας και γύρω από το στόμα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τη ρουφηξιά του τσιγάρου.

«Κολλάμε» στην τηλεόραση
Τα τελευταία χρόνια περιορίσαμε, λόγω κρίσης, τις συχνές εξόδους και αναγκαστήκαμε να περνάμε τα περισσότερα βράδια μας μπροστά στην τηλεόραση με κίνδυνο να… αποβλακωθούμε. Μια πρόσφατη μελέτη όμως απέδειξε και κάτι που μάλλον δεν υποπτευόμασταν. Για κάθε ώρα …τηλεθέασης το προσδόκιμο ζωής μειώνεται κατά 22 λεπτά! Αιτία φυσικά δεν είναι το πρόγραμμα των καναλιών, αλλά η ακινησία μας . Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όταν το σώμα μας μένει για περισσότερα από 30 λεπτά ακίνητο, έχει την τάση να αποθηκεύει σάκχαρα , τα οποία εκτός από το βάρος που μας προσθέτουν, καταστρέφουν τις ίνες στήριξης του κολλαγόνου και της ελαστίνης επιταχύνοντας τη γήρανση των κυττάρων.

Φοράμε υπερβολικό μακιγιάζ
Λέγαμε παλιά ότι το έντονο μακιγιάζ «μεγαλώνει» τις νέες γυναίκες. Σύμφωνα όμως με τους επιστήμονες , μας γερνάει στ’ αλήθεια! Η καθημερινή, υπερβολική χρήση προϊόντων μακιγιάζ με βάση το λάδι , φράζει τους πόρους και ταλαιπωρεί την επιδερμίδα , ενώ αντίθετα , συνθέσεις με αλκοόλ και άλλες χημικές ουσίες αφαιρούν τα φυσικά της έλαια και την ξηραίνουν με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πρόωρα, λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Κοιμόμαστε μπρούμυτα
Μπορεί να μην απολαμβάνουμε τον ύπνο αν δεν βουλιάξουμε το πρόσωπό μας στο μαξιλάρι, όπως η συνήθεια αυτή που επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ, συμβάλλει στον σχηματισμό ρυτίδων και μάλιστα πρόωρων. Το ίδιο δυστυχώς ισχύει και με την πιο συνηθισμένη στάση ύπνου, στο πλάι. Όσο μεγαλώνουμε, η συνεχής πίεση που ασκείται στην επιδερμίδα, εξασθενίζει τον συνδετικό ιστό της (το κολλαγόνο) , η υποστηρικτική του δύναμη μειώνεται και οι «ζάρες» από τον ύπνο αντί να επανέλθουν το επόμενο πρωί –όπως φυσιολογικά συμβαίνει σε νεαρή ηλικία- σιγά-σιγά εγκαθίστανται μόνιμα.

Φορτωνόμαστε πολλά
Στη γλώσσα της εποχής μας ονομάζεται multi-tasking και θεωρείται προσόν. Στην πραγματικότητα όμως , η ενασχόλησή μας, ταυτόχρονα, με πολλά και διαφορετικά projects-που, συνήθως, κανένα από αυτά δεν ολοκληρώνεται- μας γεμίζει άγχος. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πλέον επιστημονικές πληροφορίες, το χρόνιο στρες είναι μια από τις κυριότερες «μηχανές» παραγωγής ελεύθερων ριζών, των μορίων οξυγόνου που φθείρουν τα κύτταρα και επιταχύνουν τη γήρανση.

Πηγή: www.skingurus.gr

The post Ποιες καθημερινές συνήθειες μας γερνάνε; appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα