Η τηλεθέαση απειλεί την ανδρική γονιμότητα

Οι άνδρες που γυμνάζονται ελάχιστα και περνούν τον περισσότερο ελεύθερο χρόνο τους παρακολουθώντας τηλεόραση έχουν μικρότερο αριθμό σπερματοζωαρίων συγκριτικά με τους πιο δραστήριους άνδρες σύμφωνα με αμερικανική έρευνα.

Η παρακολούθηση τηλεόρασης για περισσότερο από 20 ώρες την εβδομάδα αποδεικνύεται καταστροφική για το ανδρικό σπέρμα μειώνοντας την ποσότητα των σπερματοζωαρίων κατά 44% σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine.

Ωστόσο ο αριθμός των σπερματοζωαρίων των ανδρών που έβλεπαν πολλές ώρες τηλεόραση δεν ήταν τόσο μικρός ώστε να χαρακτηριστούν υπογόνιμοι, σύμφωνα με τους ερευνητές. Επιπλέον η κινητικότητα και η μορφολογία των σπερματοζωαρίων τους δεν είχαν επηρεαστεί.

Από την άλλη μεριά οι άνδρες που ήταν σωματικά δραστήριοι και αφιέρωναν 15 ώρες την εβδομάδα σε άσκησης μέτριας ή μεγάλης έντασης π.χ., παίζοντας μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, είχαν κατά 73% περισσότερα σπερματοζωάρια σε σχέση με εκείνους που ήταν σωματικά λιγότερο δραστήριοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Omorfa Mystika