Για λαμπερά μαλλιά αλλάξτε συνήθειες!

Μην αμελείτε την περιποίηση των μαλλιών σας και να δώστε σημασία στον τρόπο που τους φέρεστε. Αν συνειδητοποιήσετε ποιες μπορεί να είναι οι δικές σας κακές συνήθειες για τα μαλλιά σας, τότε θα φροντίσετε και να μην τα επαναλάβετε.

Τα κύτταρα των μαλλιών ανανεώνονται πιο γρήγορα από τις περισσότερες κυτταρικές ομάδες. Το μήκος τους αυξάνεται κατά 0,3 – 0,4 χιλιοστά την ημέρα ενώ κατά μ.ο. χάνετε 50-100 τρίχες ημερησίως. Με μερικές απλές συμβουλές μπορείτε να εξασφαλίσετε πλούσια & λαμπερά μαλλιά χωρίς φθορές!

Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο

Χρησιμοποιήστε ήπια και απαλά σαμπουάν και

ειδικό μαλακτικό μαλλιών.

Ξεβγάλετε καλά τα μαλλιά σας και στεγνώστε απαλά ταμπονάροντας χωρίς τρίψιμο ώστε να αποφευχθεί η φθορά τους.

Βάλτε κάποιο προϊόν ειδικό λάδι ή προϊόν leave-in για απαλότητα και πρόληψη της ψαλίδας.

Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να χτενίζετε τα μαλλιά σας και περιορίστε όσο μπορείτε το υπερβολικό βούρτσισμα, το σφιχτό πιάσιμο και το πλέξιμο σε κοτσίδα.

Ξέρουμε οτι κάποιες φορές δε γίνεται να το αποφύγετε, αλλά η χρήση θερμών συσκευών όπως πιστολάκι και ψαλίδι για μπούκλες ή ισιωτικό σίδερο καλό είναι να ελαχιστοποιείται ή τουλάχιστον φροντίστε να έχετεεφαρμόσει οπωσδήποτε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Τέλος, προτείνουμε να αντικαταστήσετε όλα τα αξεσουάρ που μπορεί να σπάσουν την τρίχα (πχ λαστιχάκια) με άλλα πιο «φιλικά» προς αυτή.

The post Για λαμπερά μαλλιά αλλάξτε συνήθειες! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Για λαμπερά μαλλιά αλλάξτε συνήθειες!,