Winter deco: Υπέροχοι τρόποι για να διακοσμήσετε το σπίτι ζεστά

Ας δούμε το χειμώνα σαν μια ευκαιρία να διακοσμήσουμε ζεστά το χώρο μας και να τον πλαισιώσουμε με τέτοια στοιχεία ώστε να μας εμπνέει να μένουμε πολύ σε αυτόν!

Αν και το σύνηθες είναι όταν μπαίνει ο χειμώνας να μας απασχολεί η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, ωστόσο ο χειμώνας δεν περιορίζεται μόνο σε ενάμιση μήνα στολισμού! Γιατί να μη βρούμε τρόπους να κάνουμε το σπίτι μας cozy, ώστε να μας εμπνέει τη διάθεση να μένουμε περισσότερο σε αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα;

Το μυστικό είναι ο φωτισμός και το ύφασμα! Αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν ζεστό φωτισμό και να πλαισιώσουμε

τους χώρους με κατάλληλα υφάσματα το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει! Για το φωτισμό θα χρησιμοποιήσουμε κεριά σε διάφορα μεγέθη τα οποία θα τα διασκορπίσουμε στο χώρο – ομαδοποιήστε τα σε κάποια σημεία, τοποθετήστε τα σε μεγάλους δίσκους, χρησιμοποιήστε χοντρά κηροπήγια και πλαισιώστε τα με κουκουνάρια ή ρόδια που δίνουν ιδανικά τον χειμωνιάτικο τόνο! Παράλληλα, φανάρια ακουμπισμένα στο πάτωμα σε γήινους τόνους, ή φωτιστικά δαπέδου και μικρά πορτατίφ μας βοηθούν να δημιουργήσουμε ζεστά σημεία στο χώρο μας.

Τα υφάσματα δίνουν στο χώρο μια αίσθηση πιο γήινη, και όπου τοποθετούνται δημιουργούν μια διάθεση χαλάρωσης. Η μόδα στο interior design φέτος κινείται στη λογική των dusty greys. Αν έχουμε διάθεση να την ακολουθήσουμε λοιπόν επιλέγουμε τόνους του “φθαρμένου” και του “σκονισμένου” σε γκρι και κρεμ και τους εφαρμόζουμε σε ριχτάρια με χοντρή πλέξη, σε μαξιλάρες για το πάτωμα, σε μοκέτες, σε μικρά χαλιά που μπορούμε να τα τοποθετήσουμε ακόμα και πάνω από μοκέτες, ακόμα και σε ταπετσαρίες, ή υφασμάτινα κάδρα για τον τοίχο!

Τέλος, τοποθετούμε μικρά ξύλινα ή μεταλλικά ταμπελάκια με μότο φιλικά προς το χειμώνα και τα τοποθετούμε είτε σε σημεία welcome (πόρτα, είσοδος στο χώρο, αρχή σκάλας) είτε σε σημεία περίοπτα (στη βάση απ το τζάκι, πάνω στο coffee table, ή στο περβάζι του παραθύρου).

Το μυστικό

Ο φωτισμός και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα αναμμένα κεριά είναι ένα must παντός εποχής.

Μάγδα Κ. Μαυρίκη, www.mamaproject.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα