Warm minimalism: 4 μυστικά για να σχεδιάσετε ένα λιτό σπίτι

Τα μινιμαλιστικά σπίτια, με τις απλές επιφάνειες των κενών χώρων και τους γαλήνιους γυμνούς τοίχους, γεμίζουν το Pinterest και το Instagram. Αυτά τα 4 μυστικά θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε έναν καθαρό χώρο που θα είναι γεμάτος με τη δική σας σφραγίδα και τον χαρακτήρα.

Σε αντίθεση με τα πολύ φορτωμένα σπίτια, επενδύοντας σε λίγα κομμάτια, που είναι όμορφα μπορείτε να χαλαρώσετε και να νιώθετε ότι ο χώρος είναι καθαρός αλλά όχι κρύος. Η Courtney Trump, σχεδιάστρια

της εταιρείας Lüft Design που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, περιγράφει τη φιλοσοφία ως “ζεστό μινιμαλισμό” (warm minimalism) και ανακαλύπτει αυτά τα 4 μυστικά.

1 Less is more


“Κρατήστε τα δωμάτια απλά και καθαρά, φροντίζοντας κάθε κομμάτι στο χώρο σας. Ψάξτε για τη ζεστασιά, την υφή και τους πλούσιους τόνους των υφασμάτων. Αφήστε τη μορφή και την υφή να οδηγήσει», λέει η Trump. “Το σικ είναι διαχρονικό.”

2 Ανακαλύψτε το design άλλων λαών

“Ο χώρος σας θα έχει ρίζες και σφραγίδα αν εξερευνήσετε τι υπάρχει έξω από την πόρτα σας.” Βάλτε μία καρέκλα δανού σχεδιαστή δίπλα σε ένα κομμάτι ύφασμα κάποιας ελληνίδας σχεδιάστριας. Κάποια κομμάτια από τα ταξίδια σας αναδείξτε με τον καλύτερο τρόπο.

3 Κάντε λειτουργικό το χώρο σας

“Τα σπίτια και τα γραφεία μας δεν είναι στατικά περιβάλλοντα. Θα πρέπει να είναι μοναδικά και να ταιριάζουν στις πιο βασικές και απαιτητικές φυσικές και συναισθηματικές ανάγκες μας “, λέει η Trump. “Πάρτε χρόνο για να παρατηρήσετε τα καθημερινά σας τελετουργικά, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράτε με τον χώρο σας, τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε περισσότερο και εκείνα που θα μπορούσατε να εξαλείψετε.”

4 Φτιάξτε κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους


“Οι μινιμαλιστές μπορούν να ζήσουν με λιγότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλειφθούν και οι ανάγκες. Οι προσεκτικά σχεδιασμένοι χώροι μπορούν να έχουν τεράστιες ποσότητες αποθηκευτικού χώρου, απελευθερώνοντάς μας από το βάρος των περιττών.

The post Warm minimalism: 4 μυστικά για να σχεδιάσετε ένα λιτό σπίτι appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα