Minimal: Less Is more

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που συλλέγουν αντικείμενα από κάθε τόπο που επισκέπτονται, διατηρούν κάθε μικρό διακοσμητικό από την παιδική και φοιτητική ηλικία, εφοδιάζονται κάθε σεζόν με καινούρια, και παρόλα αυτά δεν πετάνε τίποτα ποτέ αλλά τα θέλουν όλα σε display ταυτόχρονα στο χώρο τους, τότε η minimal διακόσμηση μάλλον δε σας ταιριάζει!

Ωστόσο είναι μία τάση, πάντα διαχρονική, και αντικειμενικά ένας τρόπος που φέρνει αρμονία στο χώρο. Λιτές γραμμές, ευθείες καθαρές επιφάνειες, το λευκό χρώμα σε κυρίαρχο ρόλο και γήινες ή παλ γκρι

αποχρώσεις να το πλαισιώνουν.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το minimal στυλ ιδανικά, συνδυάστε λευκά έπιπλα, ξύλινο πάτωμα, ένα-δύο έπιπλα ξύλινα με τεχνητή παλαίωση, τσιμεντοκονία σε έναν τοίχο, και κάποια φράση σε ένα κάδρο που σας προκαλεί χαλάρωση και καλή διάθεση διαβάζοντάς την! Αντίστοιχα, μπορείτε να μεταφέρετε minimal ύφος και στο μπάνιο σας. Λευκό και μαύρο, γυαλί σαν διαχωριστική επιφάνεια και ιδιαίτερη έμφαση στο φωτισμό: είτε γραμμικά φώτα είτε κεντρικός φωτισμός, με απαλή ένταση.

Ό,τι και να επιλέξετε, η minimal διακόσμηση δημιουργείται ριζικά στο χώρο, και όχι με μικρές αλλαγές. Ωστόσο αν έχετε στόχο ένα λιτό και «ήσυχο» αποτέλεσμα είναι η ιδανική επιλογή.

Μάγδα Κ. Μαυρίκη, www.mamaproject.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα